Wpis z mikrobloga

Apeluję do was żebyście nie dali sobie wmówić jednej rzeczy - a mianowicie tego że AI w porównaniu do lekarzy jest bezużyteczne. Wielokrotnie jeśli opiszecie/zrobicie zdjęcie problemu to AI będzie z dużą wiarygornością w stanie ocenić co to takiego. Do tego będziesz w stanie wielokrotnie dopytywać jeśli coś będzie niejasne. Wielokrotnie miałem tak, że pytałem lekarza o jakąś kompletnie normalną rzecz, a on tłumaczył mi to z pogardą. Internet jest już pełen przypadków gdzie ktoś chodził od lekarza do lekarza lecząc objawy i dopiero po wrzuceniu symptomów do czata był w stanie wyleczyć chorobę. Lekarze nie chcą zarabiać jak zwykli śmiertelnicy, dlatego będą robili wszystko żebyś z każdym bubu szedł do niego. Jeśli zasięgasz drugiej opinii u asystenta AI, a lekarz się na to złości, to uciekaj od niego jak najdalej i nie oglądaj się za siebie.

#chatgpt #medycyna #lekarze #januszebiznesu
t.....n - Apeluję do was żebyście nie dali sobie wmówić jednej rzeczy - a mianowicie ...

źródło: image_picker_F8031E42-C8B6-419A-8401-EBE676F324AA-63264-0000118B048590FC

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tindeRoman: W mojej rodzinie już mam na liczniku 3 osoby, które miały coś na co lekarze rozkładali ręce, a funkcja głębokiej analizy w gpt z wgranymi badaniami i historią choroby ruszyła temat do przodu. Nie ma co się oszukiwać, człowiek jest tylko człowiekiem. Nawet najbardziej kompetentny specjalista może coś pominąć, przeoczyć, nie zobaczy powiązań etc.
  • Odpowiedz
@Sratatatatatata: Lekarz przeczyta paredziesiąt książek i zostane lekarzem, AI spiraci sobie milion książek we wszystkich językach, kwestia potem skorygowania tego co wypluje, co jest łatwiejsze niż wertować 10 stron po słowach kluczowych w necie i znaleźć wspólny mianownik.
  • Odpowiedz
@tindeRoman: Lekarze po 40stce się nadają na śmietnik... stać ich tylko na przepisywanie recept zamiast leczyć przyczyny. Wiedza na temat medycyny kończy się na wystawianiu skierowań.
  • Odpowiedz