Wpis z mikrobloga

Powiedzieć, że trafił się "golden sample", to tak jakby nie powiedzieć nic()
I żeby nie było - są to wartości na których kąkuter nie tylko bootuje, ale również przechodzi półgodzinny stress test w aida64 extreme( ͡° ʖ̯ ͡°)
Temperatury w cinebenchu multicore niższe o 12 stopni a wydajność +3%(stockowe zegary)
Po latach na AM4 miałem zakodowane, że poniżej 30 zejść nie można, a tu taka miła niespodzianka.

Btw. UV per core, to zabawa nudna i mozolna - dzięki czemu mogłem się dzisiaj poczuć jak użytkownik linuksa xD

#pcmasterrace #komputery #amd
Ralphs - Powiedzieć, że trafił się "golden sample", to tak jakby nie powiedzieć nicᕙ(...

źródło: temp_file5468819449774444960

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@Ralphs poczekaj czy komp podczas używania będzie stabilny zanim otworzysz szampana. Stress tysty potrafią przejść a gra się wysypać xd

Chyba corecycler pewniejszy do takich testów
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@nomariko prime95 do testowania CPU w 2025? Daj spokój.

@10129 Raczej na odwrót. W poprzednim zestawie miałem przez rok -30 all cores na 5600x i żadnych crashy, a AIDA zawieszała kompa. Dopiero jak zszedłem na -25, to zaczęła sypać "normalnymi" błędami.
  • Odpowiedz
@Ralphs: ale cuvre najbardziej i tak wpływa na stabilność przy niskim wykorzystaniu energii podczas małego zużycia CPU.
Pałowanie się do wyników stress testów to jak cieszenie się, że mokra kupa łatwo z klopa schodzi. Każdemu łatwo schodzi.
  • Odpowiedz