Aktywne Wpisy

Daszka +1
#chcepogadac Nocne Polaków rozmowy. Co robicie? Lulacie?

wfyokyga +20
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file497302056630926366
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Jako lib nie czrpiam sie nikogo ze względu na zawód, chyba że jest na państwowym.
Recz w tym pysiu, ze autentyczny lib popiera DEREGULACJE i w-----------e interwencjonizmu w kosmos, natomiast tu sie popiera jawnie komusze wtrącanie sie w wolny rynek bo farbowany "lib" ma niesplacalne kredyty albo inne potrzeby, które ma mu zapewnić państwo
Ogólnie obecna pozycja bankierów i deweloperów wynika z lobbyingu, także sam kryzys mieszkaniowy jest efektem rządowych manipulacji między innymi poprzez wprowadzenie między innymi podatku belki który czyni inwestowanie w kapitał mniej atrakcyjny przez co ludzie z majątkiem bardziej jako inwestycje widzą mieszkania, przez co deweloperzy dostali dzięki rządowi żyłę złota bo pomimo malejącej
Może cos w tym jest, chociaż glowny czynnik popychający do inwestycji w mieszkania,to tak naprawde inflacja, sam kupilem dodatkowe mieszkanie glownie z tego powodu. Podatek Belki wprowadzono 23 lata temu gdy sytuacja byla totalnie inna niz dzisiaj, ale ok nie odmawiam, ze jakis czynnik to na pewno jest. Dodam,ze chociaz mam swiadomosc ze tak zainwestowana kasa jest bezpieczniejsza, wcale nie mam pewnosci, że mi sie to tak bardzo zwroci, biorac