Wpis z mikrobloga

Czy ktoś poleci jakaś aplikacje AI do gadania po angielsku?
Na razie mam przetestowaną Elsa Speaking i Praktika.

Być może jest coś lepszego?
#angielski
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@non-serviam: w sumie te aplikację służą do dwóch różnych rzeczy

Elsa skupia się głównie na wymowie.

Praktika zaś na gramatyce.

Obydwie miałem w wersji full, bo wersja darmowa jest niefunkcjonalna.
  • Odpowiedz
w sumie te aplikację służą do dwóch różnych rzeczy

@ka-lol: W sumie racja ale z tego co kojarzę Elsa posiadała jakieś konwersacje z botem.
Ja sobie chwalę praktika ponieważ dała mi dużego busta do gadania, normalnie nie miałem takiej możliwości albo wydałbym fortunę na konwersacje, A tak za grosze mam dziesiątki przegadanych godzin.
Właśnie teraz się zastanawiam czy nie popracować nad wymową intonacją i tak dalej.
Warto płacić za elsę
  • Odpowiedz
@non-serviam: czy ja wiem czy cena jest duża? Za jakieś 200 PLN wykupiłem chyba na rok, więc w cenie dwóch godzin rozmów z narivem.

Elsa, oprócz wersji poprawy wymowy (dzięki tej apce wiem jak ciężko ogarnąć th) jest możliwość krótkiej konwersacji z błotem, na dowolny temat w zasadzie.

Podsumowania są też ciekawe, bo poprawiają różne frazy, proponują lepsze.
Raz mnie aplikacja w podsumowaniu pouczyła, że z policją trzeba grzeczniej xd
  • Odpowiedz
@ka-lol: ja wiem że cena niby nie jest duża, ale tu apka 100zł tu apka 200zł tam apka 25zł i robi się z tego poyebany koszt
Mi się wydaje że ten Bolt Voice jest lepszy od elsa ale 500zł to gruba cena, chociaż i tak nadal bardziej opłacalna niż tutor xD
Chyba dokupię tą elsę chociaż zniechęca mnie, że ona uczy amerykańskiej wymowy.
  • Odpowiedz
@ka-lol: w praktice są te awatary które używają różnych akcentów. Generalnie apka nie zwraca raczej na to uwagi.
Niby american to lepszy wybór ale nie chce mi się teraz przerzucać z british, bo czaję się na jakiś egzamin żeby papier zrobić, a najgorsze w przypadku akcentów to jest mieszanie ich. Generalnie pewnie można nawet kiwi używać ale wypadałoby robić to spójnie, przez cały czas niż skakać z jednego na drugi.
  • Odpowiedz
@ka-lol: nie no na darmowych to raczej nic nie zwojujesz, to jest wszystko tak przemyślalne żeby płacić... szkoda że reklamami nie da się tego załatwić, widoczenie gugl słabo płaci...
  • Odpowiedz