Wpis z mikrobloga

#mecz Jakbyście zastawiali się jak się wygrywa wybory w pzpn na przykładzie bliźniaczego przykładu który opisał Kołtoń w książce .( ͡° ͜ʖ ͡°)

,, Greń wynajął specjalny bus, którym Lato podróżował po całej Polsce. Wszędzie wręczał skromny upominek, a przede wszystkim ściskał dłonie i słuchał ludzi. „W terenie” wydawało się, że jak Lato raz do nich zawitał i zostawił numer telefonu, to już zawsze będzie można do niego zadzwonić — po prośbie, z postulatem, z konkretem”.
MarekKellemen - #mecz Jakbyście zastawiali się jak się wygrywa wybory w pzpn na przyk...

źródło: 1000029048

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NanuszJowak91: Też prawda, że w tej grupie dzięki pewnym znajomościom miał łatwiej;) Po prostu tak trzeba jak idzie się w działacza-polityka, czy to sportowego, czy samorządowego czy trochę wyżej
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: Trochę tak ale porównujesz wybory które nie są dla,, działaczy" i w piłkę reprezentacje nie grają dla działaczy do wyborów powszechnych. Jakby to była reprezentacja działaczy i członków związku a nie kraju to mogą sobie obiecywać co chcą. Jak każdy prywatny związek
  • Odpowiedz
@MarekKellemen: Zniknął mój poprzedni wpis, więc trochę ciężko mi się do wszystkiego co tam opisałem jako mechanizm odnieść, ale to jest tak narodowe DNA, że lubimy być oszukiwani. Tak jak film Wesele z 2004 roku masz. Tam świetnie pokazane, że jak tatuś Wojnar dał $$$ to chłopu nie przeszkadzało, że panna trefna. Poza tym działacze mają gdzieś kibiców. Kto siedzi na VIP na Narodowym? Często nie kibice, a Najman co
  • Odpowiedz