Wpis z mikrobloga

dla plebsu 5 lat studiow i staz w okolicach minimalnej to kwestia normalna, zwykle rozpoczynanie kariery (tylko najpierw dostan ten staz)
dla lekarza 6 lat studiow i staz za 7700zl (w praktyce platne wakacje) to dramatyczne doswiadczenie, metafizyka

#lekarski #pracbaza
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@makamele: trzeba było iść na lekarski i kosić kasę... ja nie rozumiem gdzie problem xD i dalej porównujcie 5 lat studiów w szkole robienia hałasu na europeistyce do medycyny xD
  • Odpowiedz
@makamele 20k to pewnie za jakieś 200h. Btw moi znajomi co pracują w Lidlu zwiedzili większość państw które wypisałeś plus inne niż wymieniłeś. Gruzja czy Malta to nie Puerto Rico żeby normalnie pracująca osoba nie mogła sobie pozwolić na takie wakacje.
  • Odpowiedz
@nairoht: No ale kto porównuje to do europeistyki na wyższej szkole hałasu? Raczej do cięższych kierunków na polibudzie gdzie, żeby coś wynieść z tego to jednak też musisz trochę z---------ć, a potem rynek pracy cię wita zazwyczaj z minimalną krajową xD. U nas po prostu nie opłaca się studiować niczego innego niż lekarski lub lekarsko-dentystyczny. A pamiętaj, że mottem stażu po lekarskim jest „piątek jedenasta - czas do miasta” (
  • Odpowiedz
Raczej do cięższych kierunków na polibudzie gdzie, żeby coś wynieść z tego to jednak też musisz trochę z---------ć, a potem rynek pracy cię wita zazwyczaj z minimalną krajową xD

@2-aminopirydyna: xD to już trzeba być debilem albo hobbystą, żeby znając warunki, mimo wszystko iść na kierunek po którym masz minimalną xD
  • Odpowiedz
@makamele: tak, to jest główny problem
Ja nie mam gniewu widząc lekarza na poziomie europejskim który zarabia na poziomie europejskim

Problem ze te mendy j----e jakby zarabiały na poziomie europejskim to by zarabiały MNIEJ, a jakby miały wiedzę na poziomie europejskim to by nie pracowali pewnie w polsce
  • Odpowiedz
  • 0
@piamater: ale wszystkie te kraje w rok bedac na stazu to juz nie jest tak latwo

No ale potwierdza sie, ze co jest sufitem dla wielu branz, dla lekarzy jest zaledwie podloga
  • Odpowiedz
@makamele: Zawsze można iść na medycynę
Chciałabym zobaczyć to zwiedzanie wszystkich krajów w rok, jesteś na stażu na UoP i masz urlop jak wszyscy inni za ten czas, a nie więcej
  • Odpowiedz