Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanPatola: Protokół z zeznań przed kongresem w marcu

IC nadal ocenia, że Iran nie buduje broni jądrowej, a Najwyższy Przywódca Chamanei nie autoryzował programu broni jądrowej, który zawiesił w 2003 r. IC uważnie monitoruje, czy Teheran zdecyduje się ponownie autoryzować swój program broni jądrowej.

https://www.dni.gov/index.php/newsroom/congressional-testimonies/congressional-testimonies-2025/4059-ata-opening-statement-as-prepared
  • Odpowiedz
@henk: taak, jestem mlody i znam historie tylko z ostatnich 5 lat.
Nie wiem komu mam sie dac nabrac, nie wybieram sie do iranu i nie jestem wyborca ani Netanjahu, ani Trumpa.
  • Odpowiedz
@uriel_ck: 1. Nie mam zandego wplywu na dzialania Izraela
2. Nie mowie, ze ktos uzyje, tylko, ze ryzyko wzrosnie i bedzie kolejny kraj straszacy atomem
3. Pisales kilka razy o jakims strachu, ja tego nie robilem, konkluzja jest oczywista.

To nie fikolki, za duzo sobie dopowiedziales
  • Odpowiedz
@PanPatola jakby tu naprawdę chodziło o atom i bezpieczeństwo, to już dawno byłby traktakt zabraniający współpracy i handlu z krajem, który chociaż raz zagroził użyciem atomu. Kary dla firm, kary dla państw. Jak jakieś państwo pomoże, bądź jakas firma zacznie współpracować to kara dla tego państwa i ban dla tej firmy na działanie w innych krajach.
Światem rządzi pieniądz, jak się odetnie kasę to wtedy będzie bardziej spokojnie, bo nie będzie
  • Odpowiedz
@uriel_ck: przeciez cywilizowany swiat nalozyl sankcje na iran i polecialo im PKB, a kraj straszacy atomem rowniez jest osankcjowany. W zasadzie dzieje sie dokladnie tak, jak napisales.
  • Odpowiedz