#nintendo #nintendoswitch #pad #procontroller Jakie są sposoby na piszczącą/trzeszcząca prawą gałkę? Pro Controller v1 Mój pro controller od pierwszego switcha dziwnym przypadkiem jak kupiłem drugiego pro controlera przy okazji premiery switcha 2 zaczął wysiadać.
Mam więc dwa, pro v1 i pro v2. Grałem sobie w cyberpunka na starym kontrolerze z przyzwyczajenia, gdy nagle prawa gałka zaczęła piszczeć, trzeszczeć przy wychylaniu na boki. Próbowałem dmuchać sprężonym powietrzem i psikałem tym co znalazłem w garażu tzn jakiś środek chłodząco-smarujący XD Pomogło na 5 minut ale dalej jest to samo. Jak mogę temu zaradzić? Przyznam że szkoda mi tego pada bo chciałem go mieć nawet jak przyjdą znajomi do pogrania w kilka osób.
Są tu jakieś spece od #elektronika i podpowiedzą jak to reanimować? Myślę że wpuszczenie jakiegoś preparatu pomoże, tylko jakiego? Żadne drifty nie występują, po prostu jakby trzeszczy/piszczy ta prawa gałka, czuć taki delikatny opór jakby właśnie potrzebowało jakiegoś smarowania... #pytaniedoeksperta
Jakie są sposoby na piszczącą/trzeszcząca prawą gałkę? Pro Controller v1
Mój pro controller od pierwszego switcha dziwnym przypadkiem jak kupiłem drugiego pro controlera przy okazji premiery switcha 2 zaczął wysiadać.
Mam więc dwa, pro v1 i pro v2. Grałem sobie w cyberpunka na starym kontrolerze z przyzwyczajenia, gdy nagle prawa gałka zaczęła piszczeć, trzeszczeć przy wychylaniu na boki. Próbowałem dmuchać sprężonym powietrzem i psikałem tym co znalazłem w garażu tzn jakiś środek chłodząco-smarujący XD Pomogło na 5 minut ale dalej jest to samo. Jak mogę temu zaradzić? Przyznam że szkoda mi tego pada bo chciałem go mieć nawet jak przyjdą znajomi do pogrania w kilka osób.
Są tu jakieś spece od #elektronika i podpowiedzą jak to reanimować? Myślę że wpuszczenie jakiegoś preparatu pomoże, tylko jakiego? Żadne drifty nie występują, po prostu jakby trzeszczy/piszczy ta prawa gałka, czuć taki delikatny opór jakby właśnie potrzebowało jakiegoś smarowania...
#pytaniedoeksperta
źródło: image
PobierzOstatnio miałem to samo w lewej gałce. Trzeba rozkręcić i przesmarować ruchome elementy.