Aktywne Wpisy

MonazoPL +120
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
źródło: monazo promocje bankowe
Pobierz
Gruby_Wuj +303
Moi rodzice pojechali do sanatorium do Gołdapii.
Jako że jest to przy ruSSkiej granicy to dostali powiadomienie, że mogą obowiązywać opłaty z powodu roamingu.
Poszli do salonu Play żeby im to wyłączyli, niestety numery nie były na nich więc pani z Play zadzwoniła do mnie żeby przekazać mi tą wspaniałą wiadomość że musi właściciel to zrobić.
Powiedziałem, że spoko tylko, że ja mam numery w T-Mobile.
Poprosiłem matkę do słuchawki i pytam:
Jako że jest to przy ruSSkiej granicy to dostali powiadomienie, że mogą obowiązywać opłaty z powodu roamingu.
Poszli do salonu Play żeby im to wyłączyli, niestety numery nie były na nich więc pani z Play zadzwoniła do mnie żeby przekazać mi tą wspaniałą wiadomość że musi właściciel to zrobić.
Powiedziałem, że spoko tylko, że ja mam numery w T-Mobile.
Poprosiłem matkę do słuchawki i pytam:
źródło: obraz_2025-11-24_145653252
Pobierz

Z tego co wiem, minimalna wysokość lotu VFR nie powinna być niższa niż 500ft, czyli około 150 metrów nad ziemią poza miastem. Wydaje mi się, że jego zachowanie było skrajnie głupie i w razie czego łatwo było o naprawdę przykry wypadek, bo mimo wieczornej godziny wcale nie było mało ludzi na plaży.
A teraz niespodzianka. Ten lot był widoczny na FlightRadarze: https://www.flightradar24.com/2025-06-15/16:56/1x/SPSYBC/3ad020b0
Zapis pokazuje, że chwilę wcześniej odwalał podobne rzeczy przy moście w Tczewie, nad ekspresówką a później dalej nad plażą aż do Sopotu. Maszyna zarejestrowana jako SP-SYBC.
Aż się zastanawiam czy ULC ma coś w rodzaju "stop agresji drogowej"? Bo jak zazwyczaj mam dystans kiedy ludzie odwalają coś głupiego, to tu mnie świerzbi, żeby podpie*dolić. :D
#lotnictwo #trojmiasto
źródło: spsybc
Pobierz@wwkbt: no mógł. A tak było, czy tak tylko gdybasz?
Może i wykres nie ma wartości dowodowej, ale twoje zeznania już tak. + mogą szukać nagrań z kamerek samochodowych nad ekspresówką
@selenita66: Licencji pewnie nie straci, chyba, że masz nagranie. Ale wezwać go mogą na dywanik, żeby ogarnął łeb.
@wwkbt: No pewnie xD A dronem, który waży 950g już nie możesz, musisz latać min. 30m od ludzi i to jeszcze w trybie niskiej prędkości (w tempie chodu) bo inaczej za to grozi 8000zł kary administracyjnej (taki mandat urzędowy) xDDD A samoloty kilkuset kilogramowe, paralotnie z silnikami ponad 100kg, mogą sobie latać obok Twojej głowy BO TAK WOLNO xD