Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do wpisu

Leżę właśnie po zabiegu amniopunkcji. Czekamy na wyniki, część powinna być w ciągu kilku dni. Na dokładniejsze z mikromacierzy będziemy musieli dłużej poczekać.

Sama amniopunkcja nie bolała, coś jak pobieranie krwi, ale to było okropne przeżycie. Przeleżałam z zamkniętymi oczami i odwrócona głową, modląc się. Po zabiegu się popłakałam.

W poniedziałek za tydzień mamy konsultację u Profesor Dębskiej. Już profesor z mojego aktualnego szpitala z nią o nas rozmawiała.

Podejście tutaj znacznie różni się od tego, które nam zaserwowano w poprzednim szpitalu. Wzięli tutaj sprawę na poważnie w swoje ręce.

Staram się jakoś funkcjonować, nie płaczę już tak dużo jak wcześniej. Jest plan, robię krok za krokiem i staram się mierzyć tylko z tym z czym aktualnie powinnam, bez tworzenia w głowie milionów tragicznych scenariuszy. Ale nie jest łatwo.

#szpital #ciaza #zalesie #lekarze #zdrowie

Może jakiś własny tag? #zdrowietadzia
Pisania trochę pomaga, dziękuję też każdemu za każde słowo otuchy, wsparcia, za każdy kontakt pod poprzednim postem, za wiadomości i za modlitwy.
akNe - W nawiązaniu do wpisu

Leżę właśnie po zabiegu amniopunkcji. Czekamy na wyniki...

źródło: IMG_1091

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 1
@k_l__: nic konkretnego. Mały ma zbyt duży pęcherz, może to być wada izolowana a może być związana z jakąś większą wadą i chorobą i aby podjąć dalsze decyzje musimy to wiedzieć.
  • Odpowiedz
@akNe: Hej, dobrze, że trafiliście do innego szpitala. Teraz się wszystko ułoży i na pewno nie będzie tak źle, jak się wydaję. Niepewność jest najgorsza i wtedy najczerniejsze myśli same pchają się do głowy, ale musisz je odgonić. Wiem, co mówię. Do tej pory wypominam sobie, że nie potrafiłem wziąć się w garść i nie zakładać najgorszego. Nie potrafiłem zająć żony czymś innym i natchnąć ją dobrymi myślami, przez co
  • Odpowiedz
@akNe Piękne dzięki za update, myślałem o Was i jak wygląda sytuacja. Życzę Wam dokładnie tego samego, czego i Wy sobie. Trzymamy kciuki, bądźcie dzielni - niezależnie od tego w którą stronę potoczą się dzieje losu.
  • Odpowiedz