Wpis z mikrobloga

@Hoisin_Sticky_Ribs ja mam wrażenie że ta Jordania to i tak jakiś mityczny kraj do którego realnie się na da dolecieć. Zawsze coś blokuje wyjazd, ja raz miałem bilety i już wsiadłem z dziewczyną do auta żeby jechać na lotnisko, i w tym momencie przyszły wyniki testu (czasy Covidowe) i się okazało ze jednak nie polecimy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Hoisin_Sticky_Ribs:

Wojna na Ukrainie, Polacy: ale jak to kurs złotówki spada i turystyka maleje u nas? Nie jesteśmy Ukrainą.
Konflikt na linii Izrael-Iran, też Polacy: nie pojadę do Jordanii.
  • Odpowiedz
@salo91: wiesz którędy latają te rakiety i drony z Izraela do Iranu i w drugą stronę?

@Gilgamesz69 to samo, a teraz myślałem że się może uspokoi na linii Iran Izrael to odwrotnie, eskaluje

@donthateme pewnie tam jest biblijny eden, to wymyślili ta Jordanie jako przykrywke a tak naprawdę nie da się tam polecieć
  • Odpowiedz
@kolar1: już mi kolega pisał wyżej, tak z dwa razy do roku jade do Wrocławia na większe zakupy jakieś ciuchy kupić.
U mnie w powiatowym z tym lipa, jak pojade następnym razem to chyba tam wpadne jak tak polecacie.
  • Odpowiedz
@MichaelWhite2137: wg mnie doświadczenie super. Ludzie gościnni, bo sporo z nich żyje z turystyki. W niektórych miejscach bieda do tego stopnia, że faktycznie potrafią tylko paść kozy i spać w jakiś jaskiniach (pewnie nie na stałe, alewłaśnie w okolicach Petry coś takiego widziałem). W tydzień spokojnie da się zwiedzić ten kraj, gdy tam byłem sporo polaków, więc np. wycieczka grupowa na Wadi Rum odbyła się w 90% narodowym gronie. W
  • Odpowiedz
@MichaelWhite2137: sam, ale patrząc na polską grupę na facebooku wszystko jest do ogarnięcia, sprawdzone oferty, są też polacy na miejscu którzy mogą zorganizować np. prywatnego kierowcę, który wychodzi podobnie do wynajęcia samochodu na własną rękę
  • Odpowiedz