Wpis z mikrobloga

moze ktos sledzi moja droge od #testowanieoprogramowania do #bojowkapiekarska, a moze #nikogo ale chcialem sie pochwalic ze po okropnie dlugim okresie (pazdziernik 2024) kiedy to zaczalem starac sie o kredyt na lokal w koncu dwa dni temu podpisalem akt notarialny
przejde wiec z 12m2 w domu do 115 metrow, bede mial prawdziwa piekarnie, ze sklepem itp
z kredytem nie bylo problemu, bank jak zobaczyl biznesplan to kase dal od razu, ale musialem czekac az skoncza budowac i w sumie nadal nie skonczyli, ale ja juz moge wejsc do srodka
musze teraz lokal wykonczyc bo niestety ale tujejszy stan deweloperski to jest jeszcze daleko przed naszym polskim stanem deweloperskim - tzn nawet instalacji nie ma, trzeba wiec zrobic doslownie wszystko oprocz okien

jak sobie przeliczylem lacznie swoje zadluzenie na zlotowki to az sie za glowe chwycilem, ale co zrobic, kto nie ryzykuje ten wiadomo co

albo sie uda, albo nie, jak na razie idzie dobrze, food truck - chlebowoz, ktorego kupna tez sie balem, sprawdza sie idealnie i zwrocil sie raz dwa
#chwalesie ale i #bojesie
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykopowy_brukselek: Panie, a Pan masz osobny tag na to? Chciałem poczytać (pierwszy raz widzę Twój wpis i ogólnie pomysł) ale po nicku i szukaniu co postujesz to głównie jakieś igrzyska które mnie nic a nic nie interesują a po tagu piekarskim to dużo ludzi wrzuca :P
  • Odpowiedz
@RyzyKamil: hej, ostatnie pare miesiecy to fakt, glownie igrzyska
nie, nie mam osobnego tagu bo troche jadu tu sie wylalo jak opisywalem wczesniej
moge ci na priv wyslac duzo info, a ogolnie ja wiesz, mialem juz 18 lat expa w IT, pracowalem w belgii od 2008.
moja ostatnia stawka to byla 660 euro dziennie netto, wiec ladna kasa wpadala, praca calkiem zdalna dla mercedesa

nie narzekalem, ale chyba kryzys czy cos bo
  • Odpowiedz