Wpis z mikrobloga

@Ravau23: Rzeczywiście, do tej pory przeanalizowałem wynik wyborczy nawrockiego w gminach z Podkarpacia i lubelszczyzny w których w 2020 roku Pis wyłudził spis wyborców i czy odbiega od średnego wyniku w tym rejonie.
  • Odpowiedz
@dqdq1: dowód? Wiesz co znaczy to słowo? Statystycznie z psem macie po trzy nogi xd a bierze podnóżek pod uwagę że to kampania obecnie rządzących spowodowała zmianę poparcia?
  • Odpowiedz
@Ravau23: myślisz że wyniki w podkarpackich i lubelskich gminach w którcyh PiS wyłudził spis wyborców znacząco odbiegają od średniej w tych regionach?
  • Odpowiedz
tak, jestem zainteresowany tym jak bezprawne działania partii kaczyńskiego wpłynęły na proces wyborczy.

Nielegalne finansowanie zza granicy, zaangażowanie SSP w finansowanie "profrekwencyjnych NGOsów, zaangażowanie TVP po stronie jednego z kandydatów. O wszystkim to pisało OBWE. Najprawdopodobniej pisowskie OBWE bo tylko do jednej strony miało zastrzeżenia.

PS. @Ravau23 napisał, że rozumie dlaczego uważasz się za lepszego. Ja z kolei kompletnie tego nie pojmuję. Oprócz ego, nie posiadasz żadnych atutów natury intelektualnej. Jesteś
  • Odpowiedz
Sondaż przed wyborami prezydenckimi. Rozliczenia na samym końcu

@RepublikaFederalnaNiemiec: Niby najważniejsze bezpieczeństwo kraju, a wybrali chodzącą hakownie i chuligana na prezydenta xdd Tak to można wierzyć w te ankiety. Pomijam już, że pociągnięcie do odpowiedzialności polityków-przestępców to właśnie jest bezpieczeństwo kraju.
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: analizuję sobie szeroko dostepne dane, naprawdę nie wiem co w nich jest takiego niebezpiecznego. Myslisz że w miejscach skąd pis wyłudził spisy wyborców wyniki nawrockiego aż tak odbiegają od średniej w regionie?
  • Odpowiedz
@mam_spanko: według mnie po każdych rządach, które pamiętam (XXI) można by było robić podobne rozliczenia, ale z jakiegoś powodu (zmowa milczenia, kolesiostwo, brak chęci) żaden rząd tak nie rozliczał poprzedników. A Tusk po powrocie się mści z für Deutschland. Wielkie rozliczenia za 80 mln na wybory? Jakby to jeszcze do siebie wzięli. Co to jest dla budżetu.
  • Odpowiedz
@Ravau23: masz szeroko dostepne dane- na podkarpaciu 17,5% gmin przekazało pis spisy wyborców.

Czy myślisz że w tych 17,5% gmin wynik nawrockiego różni się znacząco od średniej w regionie który zaznaczyłes kółkiem?
  • Odpowiedz
@mam_spanko: są elementy które mogą zrobić w ramach rozliczeń bez czekania na sądy. Na przykład wyrzucenie z pracy ludzi którzy wskoczyli do rad nadzorczych na podstawie wątpliwych dyplomów MBA,. Ewentualnie wymóc na nich natychmiastowe podejście do państwowego egzaminu, no ale wiadomo to nie o takie rozliczenia chodzi.
i w ogóle mogliby cofnąć to co Pis wprowadził że byle dyplom jest równie ważny co stary egzamin
  • Odpowiedz
@dqdq1: to jest ten dowód? Xd że Nawrocki dostał więcej głosów w drugiej turze nie dlatego że tęczowy zesrał kampanię tylko jarek listy miał?
  • Odpowiedz
@Ravau23: nie, to jest pytanie o to czego się spodziewasz w tych danych. Mam wrażenie że sprawia ci to jakiś problem.

Czy spodziewasz się że wynik nawrockiego w gminach w których pis wyłudził spis wyborców znacznie odbiegają od średniej w regonie?
  • Odpowiedz