Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +60
Jakich znacie ludzi, którzy mają nazwę miejscowości zawartą w swoim przydomku?
- Geralt z Rivii
- Jurand ze Spychowa
- Jarosław Przybył z Kluczborka
#mecz
- Geralt z Rivii
- Jurand ze Spychowa
- Jarosław Przybył z Kluczborka
#mecz

Artok +386
Z każdym dniem coraz wyraźniej widać, że amerykański plan na #iran był równie zaawansowany, co pomysł #maxkolonko na wjechanie dwustoma Abramsami do Liberaca i stanie bez celu. #usa

źródło: 645b8766c77d8177527851
Pobierz@konradpra: U nas olewano zwykłe FPV, zero działań w kierunku wyspecjalizowanego WRE czy chociażby małych przenośnych urządzeń do wykrywania sygnału zbliżających się dronów. Jako że FPV na światłowodzie nie da się wykryć przez emisję ich sygnału ani nie da się ich zakłócić, to już oficjalnie można to zignorować i pora na CS. Drony
Brytyjczycy, Amerykanie i Chinczycy mają pewne modele. .
Chińczycy dostarczyli pewne modele do testów Rosjanom bo tydzień temu byl tweet z jednym z nich.
Dla nisko lecacych przy gruncie w praktyce nic.
Jak już to sensowny system laserowy daje o wiele wieksze opcje, jedynie ze nawet on wymaga na chwilę setek jak nie tysięcy instalacji na polu walki Ukrainy
@konradpra: No na razie jest to 1 km, dla stosunkowo niedużego wozu, obsługiwanego przez 1 osobę. Wystarczyłoby żeby czasowo osłonić nacierający pododdział. Generalnie jednak to tylko przykład na pomysłowość konstruktorów ,,tarczy". Obok tego pewnie będą wspomniane przez ciebie lasery i wiele innych rozwiązań. Według mnie głównym będą po prostu inne drony FPV, polujące na swoje odpowiedniki.
Wspomniałem kiedyś, że wg mnie drony to nowa