Wpis z mikrobloga

#rower odebrałem ramę po malowaniu chce przykręcić prawidłowo miski prawa po prawej lewa po lewej i się najzwyczajniej nie da choćbym nie wiem jak próbował, odwrócę je stronami i wszystko się wkręca palcami bez problemu.No absolutnie tak nie może być.Podejrzewam że coś kombinowali z przegwintowaniem. To co jest na zdjęciu chyba nie jest realne by przy dobrze zagwintowanej mufie dało się zrobić.Wkręcają się tylko prawe miski bo mam drugi support.No takich jaj to bym się nigdy nie spodziewał
RicardoMilosTribute - #rower odebrałem ramę po malowaniu chce przykręcić prawidłowo m...

źródło: IMG_20250608_221057

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Podejrzewam że coś kombinowali z przegwintowaniem.

@RicardoMilosTribute: Najpierw by musieli mieć z czego zebrać gwint, żeby go przerobić z prawego na lewy, czy tam na odwrót, a nikt nie będzie napawał milimetra aluminium, a następnie tego toczył, żeby przekalibrować xD
Gdyby wkręcili inny gwintownik, to potem by było widać ślady na gwincie i nic by się nie dało wkręcić
  • Odpowiedz
@4x80: widzisz na zdjęciu hak do przedniej przerzutki? Tam jest strona prawa po drugiej jest lewa.i zobacz na miski i oznaczenia kierunków.Sa na odwrót bo inaczej nie da ich założyć.te miski powinny być na odwrót ale nie da się ich wkręcić
  • Odpowiedz
Tak dokładnie te same to typowy support Shimano szosowy pod 68mm i mam zdjęcia bo robiłem sobie przed rozbiórka i normalnie miska prawa była wkręcona na prawa stronę tak jak należy.to nie jest jakaś nietypowa rama a prosta rama kellys soot sprawdzałem gdzieś zdjęcia w internecie po ogłoszeniach gdzie było widać miski i wszędzie jest prawa miska po prawej nie innaczej
  • Odpowiedz