Aktywne Wpisy

Melkovva_ +15
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

mechaos +7
Mireczki, do 33 roku życia stroniłem od #ksiazki. W marcu kupiłem żonie #kindle i oszlalalem. Kupiłem drugiego odrazu i tak sobie czytam. Wiedźmin nadrobiony, diuna też, władca poerscieni, Hobbit, dzieci hurina i reszta też. Trylogie metro skończyłem też, dzisiaj dosłownie.
Polećcie jakieś książki kurde fajne takie dla takiego lamusa książkowego. Mile widziany klimat jak w metro.
Polećcie jakieś książki kurde fajne takie dla takiego lamusa książkowego. Mile widziany klimat jak w metro.
#lotnictwo
źródło: blursed-flight-v0-2unjof43225f1
PobierzCo Polska/Litwa/NATO by zrobiło, gdyby taki ruski samolot pasażerski stwierdził że nie będzie za nimi leciał i lądował.
Odcinek jaki mają do przelecenia nad Polską to jakieś 100 km.
@OmgLolWtf: Zostalyby poderwane samoloty NATO (F-16 w Estonii i Eurofightery w Polsce) i samolot zostalby przechwycony bardzo szybko. Tak samo jak z kazdym przypadkiem naruszenia przestrzeni powietrznej NATO. Cywilnego by na pewno nie stracili, ale chociazby Turcja wojskowy ruski samolot już strącała: https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Russian_Sukhoi_Su-24_shootdown
@pasta_alla_carbonara: ja się nie znam. Co to znaczy? Jakby olał i poleciał na tę Białoruś? Ile by on przez tę Litwę czy Polskę leciał? 10 minut? 72km pokazuje mi Google po prostej. To przecież połowę czasu to by te F16 potrzebowały, że by się od ziemi oderwać. A gdzie z Estonii jeszcze na
@j557: Kazdy taki samolot ma plan lotu. Jak tylko by od niego odstąpił, to jakas wieza lotnicza by sie z nim skontakotowala, jakby nie bylo odpowiedzi to juz by podrywali samoloty i by byli w pare minut koło tego samolotu. Litwa ma baze chyba w Šiauliai. Raczej zaden pilot nie zmienialby kursu na pałę.
@pasta_alla_carbonara Pytanie kolegi @j557 pozostaje aktualne. Byliby i co? Politycy odważyliby się zestrzelić pasażerski?
wiesz co? Obysmy nigdy nie musieli sie o tym przekonac.
@pasta_alla_carbonara Jak sie nie zastosuje, to jesli dobrze rozumiem sytuację - koniec końców to jest decyzja polityczna.
@piteross: na opkoło, naopkoło xD
No, akurat oni to mają problem z paliwami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: temp_file1322162570042789515
PobierzNo właśnie nie mogliby, bo nie mają jak.