Wpis z mikrobloga

Moim zdaniem takie naprzemienne rządy liberałów i konserwatystów są dobre dla społeczeństwa, bo czasami trzeba zrobić krok w przód, a czasami krok w tył jeśli droga okazała się nieprawidłowa. Tylko dla mnie konserwatysta to jest ktoś taki jak Radosław Sikorski czy nawet Lech Kaczyński, a nie Trump z zarzutami wykorzystywania seksualnego czy Nawrocki z przeszłością sutenera. Tak samo nie są nimi antyszczepy, MAGA czy inne pokemony.
Gdzie są prawdziwe partie konserwatywne z ludźmi na poziomie? Czemu konserwatyzm przerodził się w populizm urągający inteligencji przeciętnego człowieka. I czemu to wyborcom nie przeszkadza. To są dla mnie zagadki XXI wieku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#neuropa #4konserwy #bekazpisu #polityka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Howea: konserwatyzm zaczął powolny proces umierania w momencie jak obie strony sporu zdały sobie sprawę, że finansowanie gospodarki i konsumpcji z długu i coraz wyższego opodatkowania (tak jak pan Keynes powiedział) jest niezbędne do zachowania dominującej pozycji na arenie międzynarodowej. Wraz z umieraniem konserwatyzmu w strefie gospodarczej zaczyna on także gnić w strefie społecznej mniej więcej od drugiej wojny światowej, gdzie moblizacja kobiet do pracy okazuje się wspaniałym gospodarczym kopem
  • Odpowiedz
Czemu konserwatyzm przerodził się w populizm urągający inteligencji przeciętnego człowieka. I czemu to wyborcom nie przeszkadza. To są dla mnie zagadki XXI wieku

@Howea: powszechny dostęp do internetu w połączeniu z apkami dla debili
  • Odpowiedz