Wpis z mikrobloga

Gdyby to były wewnętrzne badania sztabu KO, to by nie świętowali wygranej po exit pollu xD

@Djuk94: no właśnie patrząc na ich odklejkę, to nie byłbym tego taki pewien. Patrząc na minę Tuska na tym wieczorze wyborczym, to nie wyglądał tam na szczęśliwego, a raczej robił dobrą minę do złej gry
  • Odpowiedz
A propos „Stanu wyjątkowego”: KLIK

Można sobie chyba odpuścić te analizy na czas jakiś ¯\(ツ)/¯ ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Sin-: tylko to co piszesz to nie jest to, co oni mówili, bo tam kontekst był dużo większy. Cytat z Twojego wpisu:

Konfederaci i prasa uwierzyli w to,
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: Napisał, że w poglądach to Konfederata i może szukać niezależności od Kaczyńskiego.
A ten mechanizm jest zdefiniowany i ma bardzo dobry przykład bo to klasyczny Putin-Miedwiediew. Może mam wyczulenie w tym temacie bo mam kilka książek za sobą.
Gessen, M. The Man Without a Face, Wilson, A. Virtual Politics i Greene, S., & Robertson, G. Putin v. the People.
Stąd mój długi komentarz dlaczego tak uważam.

Dodatkowo Onet pisze,
  • Odpowiedz
  • 0
@Sin- Dudek też mówi że póki koalicja jest u władzy będą grać do jednej bramki, a jak PiS wróci do władzy to Nawrocki im się urwie
  • Odpowiedz
Oczywiście zawsze ryzyko istnieje ale nie sądzę aby po Dudzie Kaczyński zaryzykował.

@Sin-: przecież on właśnie BARDZO zaryzykował. Duda był "swój", z trzeciego szeregu, ale swój. Czyli było wiadomo, że będzie grał do tej samej bramki. A Nawrocki? Przecież to nawet nie jest 10 szereg, gość totalnie nieznany dla wszystkich, łącznie z Kaczyńskim
  • Odpowiedz
@Qtafix: Jesteśmy na wykopie i nie jesteśmy specjalistami i może błędnie zakładam ale to raczej Konfederacja będzie zaskoczona a nie PiS. Uważam, że po tym co się stało Kaczyński by sobie na to nie pozwolił. To jest niemożliwe wejść do tej samej rzeki po raz drugi.
Także mam zdanie odmienne w tym temacie.
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: Ty w to wierzysz, że on zaryzykował i wyciągnął kogoś z 10 rzędu? Naprawdę?
Przecież Ci ludzie pojawili się w otoczeniu PiSu już dawno. PiS zawsze stosuje podczas kampanii chwyt pt: „o my jesteśmy wielkie cielsko, Kaczyński jest słaby i niezdolny do rządzenia, tak naprawdę to my się nie lubimy i zaraz, już za chwilkę będzie rozpad bo to już koniec PiSu” Przecież to jest stała. Nic się nie
  • Odpowiedz
  • 2
@Sin- i ja to rozumiem i poniekąd zgadzam się z Tobą. Osobiście jestem sceptycznie nastawiony co do rewelacji że Nawrocki się urwie całkowicie bo to PiS dał mu polityczne życie i prezydenturę, nikt inny. I tak, jestem też zdania że PiS na bank rozegra konfe jak dzieci, nie na odwrót
  • Odpowiedz
Ty w to wierzysz, że on zaryzykował i wyciągnął kogoś z 10 rzędu? Naprawdę?

@Sin-: tak, bo według wielu źródeł składa się to w całość. Do czasu wyników pierwszej tury nawet nie myśleli, że mogą wygrać, tylko myśleli nad ograniczeniem porażki (o tym wspominał wczoraj Gądek)

Przecież gdyby oni go dokładnie prześwietlili i sprawdzili, to nie musieliby się potem pultać przy każdej aferze z nim związanej.
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: Według Źródeł w nic się to nie składa akurat.
Nie masz żadnych informacji o tym w jaki sposób został wybrany i została podjęta decyzja o tym, że to akurat on będzie kandydatem na prezydenta. Na niego postawili Kaczyński, Cenckiewicz, główny ideolog PiSu prof Andrzej Nowak z zapleczem takim jak Grzegorz Motyka. O tym, że mogli go wystawić wiedzieli 2 lata wcześniej. 2 lata mistrzu! To jest bardzo długi czas.
  • Odpowiedz
O tym, że mogli go wystawić wiedzieli 2 lata wcześniej. 2 lata mistrzu! To jest bardzo długi czas.

@Sin-: no spoko, plota o nim latała publicznie od dawna, więc to nie dziwne. A mimo to, jak media ujawniały jego afery, to ich rozwiązywanie zaczynało się od wzywania go na Nowogrodzką niech się tłumaczy czy to prawda.

Dobra, mniejsza o to. Tak czy inaczej, Trzaskowski i jego sztab się skompromitował z
  • Odpowiedz