Aktywne Wpisy

1-1-1-1 +136
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

BlackenedBlue +216
a co mówili, że przecież za pudełko się nie płaci ani CD to taniej będzie, logistyka zniknie
łahah, to ja wolę sponsorowac fitgirl/dodi żeby ludzie to mieli za darmo
łahah, to ja wolę sponsorowac fitgirl/dodi żeby ludzie to mieli za darmo
źródło: temp_file6083212614556309232
Pobierz

https://x.com/PersElection/status/1930080853637398740
Nie wiem, czy Pers ich nie pozwie, bo to w sumie kradzieź xD
Peak comedy
Można sobie chyba odpuścić te analizy na czas jakiś ¯\(ツ)/¯ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Djuk94: no właśnie patrząc na ich odklejkę, to nie byłbym tego taki pewien. Patrząc na minę Tuska na tym wieczorze wyborczym, to nie wyglądał tam na szczęśliwego, a raczej robił dobrą minę do złej gry
@Sin-: tylko to co piszesz to nie jest to, co oni mówili, bo tam kontekst był dużo większy. Cytat z Twojego wpisu:
A ten mechanizm jest zdefiniowany i ma bardzo dobry przykład bo to klasyczny Putin-Miedwiediew. Może mam wyczulenie w tym temacie bo mam kilka książek za sobą.
Gessen, M. The Man Without a Face, Wilson, A. Virtual Politics i Greene, S., & Robertson, G. Putin v. the People.
Stąd mój długi komentarz dlaczego tak uważam.
Dodatkowo Onet pisze,
@Sin-: przecież on właśnie BARDZO zaryzykował. Duda był "swój", z trzeciego szeregu, ale swój. Czyli było wiadomo, że będzie grał do tej samej bramki. A Nawrocki? Przecież to nawet nie jest 10 szereg, gość totalnie nieznany dla wszystkich, łącznie z Kaczyńskim
Także mam zdanie odmienne w tym temacie.
Przecież Ci ludzie pojawili się w otoczeniu PiSu już dawno. PiS zawsze stosuje podczas kampanii chwyt pt: „o my jesteśmy wielkie cielsko, Kaczyński jest słaby i niezdolny do rządzenia, tak naprawdę to my się nie lubimy i zaraz, już za chwilkę będzie rozpad bo to już koniec PiSu” Przecież to jest stała. Nic się nie
@Sin-: tak, bo według wielu źródeł składa się to w całość. Do czasu wyników pierwszej tury nawet nie myśleli, że mogą wygrać, tylko myśleli nad ograniczeniem porażki (o tym wspominał wczoraj Gądek)
Przecież gdyby oni go dokładnie prześwietlili i sprawdzili, to nie musieliby się potem pultać przy każdej aferze z nim związanej.
Nie masz żadnych informacji o tym w jaki sposób został wybrany i została podjęta decyzja o tym, że to akurat on będzie kandydatem na prezydenta. Na niego postawili Kaczyński, Cenckiewicz, główny ideolog PiSu prof Andrzej Nowak z zapleczem takim jak Grzegorz Motyka. O tym, że mogli go wystawić wiedzieli 2 lata wcześniej. 2 lata mistrzu! To jest bardzo długi czas.
@Sin-: no spoko, plota o nim latała publicznie od dawna, więc to nie dziwne. A mimo to, jak media ujawniały jego afery, to ich rozwiązywanie zaczynało się od wzywania go na Nowogrodzką niech się tłumaczy czy to prawda.
Dobra, mniejsza o to. Tak czy inaczej, Trzaskowski i jego sztab się skompromitował z