Wpis z mikrobloga

@sylwke3100: to miasto jest chore. Dziwaczne coś wyrosłe naokoło huty, rynek rozcięty dziadowską estakadą, zakładnik dupnego klubu sportowego z sukcesami 60 lat do tyłu.
Mało było czasu, żeby wymyślić tunel czy obwodnicę i polatać za pieniędzmi, żeby się tego gówna pozbyć i COŚ zrobić?
Trzy razy gorsze zarządzanie niż w Bytomiu, więc z dziką radością mogę powiedzieć: no co tam somsiedzie?
  • Odpowiedz
@slapdash chorzów se akurat poradzi z r-------ą estakadą, to mieszkańcy sąsiednich miast z niej korzystali. Jak tak wszystkim ten Chorzów od zawsze nie pasuje to i dobrze, jeździjcie sobie dookoła( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
jeździjcie sobie dookoła

@Hadolf_Itler: pojedziemy, zakorkujemy resztę.

ten Chorzów od zawsze nie pasuje

Nie wiem skąd to oburzenie, zluzuj rajty. Nie Chorzów mi nie pasuje, tylko sposób w jaki to miasto jest zarządzane. Kształt rynku ci pasuje?
  • Odpowiedz
  • 0
@Hadolf_Itler @tomek_27 Co za logika że sobie poradzi? Przecież w czasach estakady Chorzów Stary czy Batory to była jedna wielka masakra komunikacyjna i miasto sobie nie radziło a teraz jak spora część tych z 45 tys dziennie wjedzie do miasta to będzie istny r--------l.
  • Odpowiedz
@slapdash a mireczku to po prostu resentyment wiesz? Ile ja to razy od ludzi z Katowic (xD), Rudy Śląskiej (xD) albo Bytomia (xDDDDD) słuchałem jakie to fatalne, brzydkie itd miasto. Wielkie prolskie zaszłości górnicy vs hutnicy uprawiane przez ludzi co to huty ani kopalni nie widzieli albo nawet nie są kibicami którychkolwiek z pseudoklubików tutaj.

Rynku to ja w tym mieście nie zaznalem i mało mnie interesuje, po prostu nie chcę
  • Odpowiedz
@sylwke3100 Każde poprzemysłowe miasto pada.
Praca jest dalej ale gorzej płatna.

Nie ma ludzi młodych,bo i po co mają tam być?

Miasto się wyludnia, a nieruchomości o ile podrożaly od 2019r? Zapewne o 100%
  • Odpowiedz