Wpis z mikrobloga

@new-object: na pewno przynajmniej raz w roku taki obiekt przechodzi przegląd i nie ma szans by w ciagu miesiecy jego stan tak dramatycznie sie pogorszył. Jesli wczesniejsze przeglądy tego nie ujawniły to sprawa dla prokuratury ale bardziej skłonny jestem uwierzyć że to zarządca cały czas machał ręką dokąd nie napisali mu jak byk że się zawali
  • Odpowiedz
  • 1
na pewno przynajmniej raz w roku taki obiekt przechodzi przegląd i nie ma szans by w ciagu miesiecy jego stan tak dramatycznie sie pogorszył.

@darek-jg: nie prawda :) Ostatnia ekspertyza była w 2004 i 2014r.

Tutaj masz wszystko na temat estakady
  • Odpowiedz
@new-object: trochę lepiej widzę temat, dzieki
Lipiec 2024
Ogłoszenie postępowania dla zadania „Powierzchowne naprawy betonu konstrukcji nośnej na estakadzie w ciągu ul. Katowickiej”. Remont wykonywany przez firmę PHUP Frib-ex w konsorcjum z firmą PBUH Jagli-Pol.

2023/2024
Pojawiające się ubytki w elewacji estakady prowadzące do decyzji WINB nr. 141/24 z dnia 17.06.2024 w sprawie
  • Odpowiedz
  • 9
@darek-jg: ja myślę że poprzedni prezydent wiedział o co chodzi, tylko ukrywał temat, bo jakby to wyglądało, że wydał miliony na remont i rynek i trzeba to zburzyć. Przegrana w wyborach na 100%.
  • Odpowiedz
@new-object: nie znam terenu ale jest jeszcze miejsce na wybudowanie tej obwodnicy? Inna sprawa że taka inwestycja to kilka lat przygotowań i kolejne kilka budowy co się przełoży na 10 lat korków
  • Odpowiedz
o tutaj miała lecieć obwodnica chorzowa :) Ale działa sprzedana, za miliony bo przy parku :)

@new-object: jakim torem miała biec ta obwodnica bo nie za bardzo potrafię ogarnąć? masz może jakąś mapę?
  • Odpowiedz
@zgred: Prawdopodobnie obok AKSu by się zaczynała, potem za szybem prezydent jakoś ( ͡° ͜ʖ ͡°) dalej między Elcho czy tam Cez to się nazywa ta elektrociepłownia teraz, a Alstomem, następnie na granicy Żabich Dołów, aż do al. Jana Pawła 2 czyli drogi lecącej na Piekary Śląskie. Innej możliwości raczej nie ma chociaż teren i tak już za bardzo zabudowany. Takie plany można by mieć z
  • Odpowiedz