Wpis z mikrobloga

#budda na jakiej wizie mógł się przenieść do US by tam żyć na stałe ? Od jakiegoś czasu sam próbuje wymyślić to na legalu ale oprócz loterii mało mi przychodzi do głowy (brak szans na h1b) . Już chyba wszystko przeczytałem o wizach i sposobach
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Iwannaseeaction: O ile się dobrze orientuję, to jeśli zainwestujesz 1 mln w jakieś tam firmy czy otworzysz firmę za kapitałem wysokości 1mln USD to z miejsca dostajesz zieloną kartę

Edit:

B-5 to wiza imigracyjna oparta na inwestycji. Aby zakwalifikować się do egzaminu EB-5, należy zainwestować 1 milion dolarów w firmę w USA i zapewnić 10 pełnoetatowych pracowników w
  • Odpowiedz
@ElementalX7: ale to chyba na rok i potem na 10 lat przedłużasz czy na 5 (nie pamiętam)
wiem że jest to powaloen w usa a ludzie z europy są traktowani w usa jak imigrancii z indii albo etiopii
jednak ludziom z usa przysługuje więcej wygód u praw jak przyjeżdżają do EU
  • Odpowiedz
na jakiej wizie mógł się przenieść do US by tam żyć na stałe ?

@Iwannaseeaction: ale co to znaczy "na stale"? prezciez wyjechac mozesz nawet na zwyklej turystycznej. Nie ma ograniczen jesli chodzi o zakup nieruchomosci czy zakup auta.

To jest podstawowa opcja. Poza tym opcji jest wiele innych opcji, szczegolnie dla osoby takiej jak Budda czyli wlasciciela sporego biznesu.
  • Odpowiedz