Wpis z mikrobloga

@JuliuszSlowacki: Zapraszam do obejrzenia rozmowy z Trzaskowskim - z niej jasno wynika że Memcen nie popiera wielu pomysłów PO jak pomysły cenzury internetu na przykład i mało jest pół wspólnych. Jeśli ktoś to odczytuje jako poparcie PO to musi mieć mocne problemy z rozumieniem wypowiedzi kandydatów. Bo proste rozumowanie - krytykuje polityka PiS więc popiera PO to idiotyzm.
Ależ ten wypok jest zapchany trolami. Dobrze, że za tydzień się przeczyści.
  • Odpowiedz
@Mitur: To ty nie rozumiesz. Nie chodzi o to kto ile czyich poglądów popiera. Chodzi o to, że a) mentzne rozumie, że ktoś tak jak batyr nie może zostać prezydentem RP i b) przegrana pisu jest menetzenowi na rękę, bo osłabi na prawicy ich, a wzmocni jego
  • Odpowiedz
  • 83
@JuliuszSlowacki: imo gra na rozdrobnienie elektoratu pisu, bo tylko stamtąd może go podkraść. wielkomiejski elektorat platformy jest dużo cięższy do przekonania dla kogoś z takimi poglądami
  • Odpowiedz
@JuliuszSlowacki: A ruskie napadno? Bo ty masz te szare komórki i pewnie wiesz bo tak trafnie przewidujesz przyszłość. Ale serio - ja ci wierzę, ruskie napadno czy nie? Zapad niedaleko, a wcześniej jeszcze inne ćwiczenia w ramach zbir - bedzie coś czy nie bedzie? Pomóż ludziom z mniejszą masą mózgu takim jak ja!
  • Odpowiedz
imo gra na rozdrobnienie elektoratu pisu, bo tylko stamtąd może go podkraść. wielkomiejski elektorat platformy jest dużo cięższy do przekonania dla kogoś z takimi poglądami

@s3b4: No nie wiem. Te 15% nie wzięło się znikąd i nawet matematycznie to musi być część wyborców Trzeciej Drogi, rozczarowanych Hołownią (nie wspominając o tym, że 5-6% to żelazny elektorat PSL). Zaś elektorat PO jest niewiele młodszy od elektoratu PIS. W ogóle moim zdaniem
  • Odpowiedz
@JuliuszSlowacki: ciekawi mnie narracja mentzena, gdyby miał poparcie w granicach słabego piwa.
To, w co teraz gra Sławuś to wykorzystywanie swojego poparcia na przyszłość. Zgarnął trochę elektoratu pustymi regułami to cieszy japę i nie chce go stracić.
  • Odpowiedz