Wpis z mikrobloga

Jak działa Allegro Protect? Moje doświadczenie z TECHWISH Sp. z o.o. i brakiem realnej ochrony kupującego

Kupiłem kuwetę Petkit Pura Max 2 za ponad 2400 zł od firmy TECHWISH Sp. z o.o. przez Allegro. Urządzenie było wadliwe – złożyłem reklamację z żądaniem wymiany lub zwrotu pieniędzy. Zamiast odpowiedzi, sprzedawca odesłał sprzęt po samowolnej naprawie, bez zgody, bez kontaktu i bez informacji. Kuriera nawet nie zapowiedzieli – po prostu wysłali, a ja nie przyjąłem nieuzgodnionej przesyłki.

Reklamacja została z mocy prawa uznana (brak odpowiedzi w 14 dni), ale Allegro Protect całkowicie stanęło po stronie sprzedawcy, ignorując fakty, nagrania, dokumenty i literalne brzmienie ustawy. Zamiast ochrony kupującego – otrzymałem presję, manipulację i próby zamknięcia sprawy na ich warunkach.

Na moje oficjalne pisma konsultanci Allegro odpowiadali kopiowanymi frazami, nie odczytując nawet załączników. Sprzedawca jawnie groził „naliczaniem kar za przestój”, co według prawa może nosić znamiona szantażu (art. 191 §1 KK).

Sprawa została oficjalnie zgłoszona do Miejskiego Rzecznika Konsumentów (UPP160503969), UOKiK (UPP160492205), a w najbliższych dniach trafi również do e-Sądu. Mam dokumentację całej korespondencji – z nazwiskami konsultantów Allegro – i nie zamierzam tej sprawy odpuścić.

Dla Allegro to być może tylko jeden klient – ale dla mnie to naruszenie moich praw. Allegro Protect? Tylko z nazwy.
jerenimous - Jak działa Allegro Protect? Moje doświadczenie z TECHWISH Sp. z o.o. i b...

źródło: IMG_8239

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jerenimous: przykro nam, że produkt okazał się wadliwy. Zapoznaliśmy się z całą Dyskusją do zamówienia b80d1452-deb0-11ef-bb41-b5bd328e806f.

Sprzedający ma prawo do naprawy towaru w ramach uznanej reklamacji. Nie możemy ingerować w jego decyzję i w tym przypadku również nie mogliśmy zaproponować Ci rekompensaty w ramach Allegro Protect - sprzedający pozytywnie rozpatrzył Twoje zgłoszenie.

Sprzedający ma również prawo do naliczania kosztów magazynowania towaru. Musi jednak przedstawić Ci dokładny kosztorys oraz datę od
  • Odpowiedz
@jerenimous Allegro Protect to jest kpina i nie działa, kupiłem playstation 5 z dwoma padami, dostałem jeden i sfałszowaną fakturę zakupu. Janusz z lombardu mówi, że jak zwrócę konsolę to zerwie plomby gwarancyjne i nie uzna zwrotu bo rzekomo ingerowałem w konsolę.
Zgłosiłem wniosek do @allegro_pl i co.... i g*** w zoo.
Nie wysłał mi pada za 339 zł bo się pomylił, sfałszowana faktura oczywiście, ale nic ich to nie
  • Odpowiedz
@jerenimous: Super sposób na pozbycie się z magazynu uszkodzonego szmelcu - sprzedajmy go jakiemuś frajerowi on go odeśle jako reklamację my go wtedy naprawimy i naprawiony szmelc zamiast szmelc wróci do frajera nie daj się i wołaj jak dalszy postęp ze sprawą
  • Odpowiedz