Aktywne Wpisy

MonazoPL +176

CalibraTeam +28
Jestem tym słynnym "rodzinnym informatykiem" i przyznam szczerze, że zaczyna mnie to już denerwować. W zasadzie nie ma tygodnia żebym komuś czegoś nie naprawiał, pomagał w dobieraniu podzespołów itd. Czasami jest tak, że przejmuję rolę wsparcia technicznego po skompletowaniu komuś komputera (zakup części, złożenie, konfiguracje/instalacje). Potem przez długie miesiące dostaję telefony/wiadomości z prośbą żebym przyjechał bo się jakiś komunikat wyświetla (ktoś zainstalował sobie jakieś badziewie i nie wie co kliknąć). Coś na

Zastanawiam się pomiędzy R7 i R9. Głównym przeznaczeniem są gry a dodatkiem możliwość zabawy z programami, dlatego nie chciałbym, żeby po wyborze R9 mieć gorszą wydajność niż w R7.
#komputery #pcmasterrace
Na pewno wiesz co będę robił na tym kompie xd
W factorio przy zaawansowanych bazach widziałem jak ludzie osiągali dziwne wyniki gdzie Ryzen 7 osiągał lepsze wyniki niż Ryzen 9 właśnie przez to o czym napisałem. To jest gra, którą można skalować do zarżnięcia komputera, więc nie ma czegoś takiego jak procesor, który "wystarczy".
No właśnie 12 rdzeniowy procek byłby spoko na tą chwilę. Ja chcę czuć jakąś zmianę w cyferkach przy każdym nowym komputerze i tak sobie szukam wymówki, żeby wziąć Ryzen 9 ale wszystko jednak wskazuje na 9800X3D