Wpis z mikrobloga

Niezrozumiałe jest to, że w tym kraju gość, który wyłudził mieszkanie od schorowanego staruszka może zostać prezydentem, trzeba być takim samym zerem moralnie jak Nawrocki, żeby wiedząc o tym wrzucić na niego swój głos. Kto byłby lepszy? Na przykład, każdy kto nie zrobił czegoś takiego.

Ważne jest też to, że to nie jest jakieś przestepstwo w białych rękawiczkach, jakiś układzik na boku, który pośrednio robi komuś krzywdę - te rzeczy są złe, ale Nawrocki to typ, który osobiście bez skrupułów wyruchał nieogarniającego dziadka na mieszkanie, o czym my tu rozmawiamy?
Ja nie zagłosowałbym na kogoś po takim odpale nawet jakby był członkiem mojej rodziny i gwarantował ciepłą posadkę.

Może inni się nie zgodzą, ale ludzi którzy rozważają głosowanie na Nawrockiego nie powinno się traktować poważnie i delikatnie przekonywać. przekaz jest krótki - O tym, że oszustwo jest złe wiedzą dzieci w przedszkolu, a ty baranie po skończeniu pełnoletności wybierasz współczesnego szmalcownika na reprezentanta kraju? Ogarnij się.

Gardzimy wami, bo na to właśnie zasługujecie, jak takich zer jak wy jest więcej od normalnych ludzi w społeczeństwie, to i tak zmierzamy do katastrofy, nie będę się nad wami pochylać bo akurat d--a piecze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wybory #polityka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oirectine: EEEE to mieszkanie to pikuś. Nie zapominaj, że za kradzież Snickersa za PiSu dostawali ludzie zawiasy. Ale za ustawianie przetargów na miliardy złotych będzie ułaskawianie jak wygra Nawrocki xDD To jest najgorsza niesprawiedliwość jaka nas czeka gdy wygra ten człek.... Normalnie bym na niego zagłosował, bo Trzaskowski to też ancymonek. Ale jednak wolę trzaska. Przynajmniej złodzieje będą tam, gdzie ich miejsce xD
  • Odpowiedz
@oirectine: uważaj bo zaraz może się c pokazać że co drugi polityk uznawany do niedawna za zastanego działał w podobny sposób, bo zwyczajnie mieli dostęp do danych ludzi z problemami.
  • Odpowiedz
  • 20
@ziomus13: Dla mnie to mieszkanie jest szalenie istotne. Ludzie nie są perfekcyjni, ale znakomita większość potrzebuje pewnej bariery mentalnej i dozy separacji do popełniania s----------w - z reguły nawet największy łapserdak ma wewnętrzną potrzebę czucia się dobrym człowiekiem.

Eksperyment Milgrama działał właśnie dzięki separacji karanego i karającego - badany nie robił nikomu krzywdy - on tylko naciskał guzik jak mu kazano. Ten sam mechanizm działa wśród szemranych biznesów - dużo
  • Odpowiedz
@oirectine: No w sumie masz rację. Ja też osobiście nie byłbym w stanie kogoś tak "wydymać" mój mental na to nie pozwala.() Chociaż czasem żałuję, że nie jestem takim zimnym psychopatą nie przejmującym się innymi....
  • Odpowiedz
@oirectine: no właśnie do tej pory o politykach mówiło się że robią wały - że jakiś przetarg ustawiony itp. To jest złe, to jest korupcja, ale tutaj mamy gościa który osobiście okradł innego człowieka wyrządzając mu krzywdę. Osobiście musiał się ubrudzić, spojrzeć w oczy ofierze a następnie bez skrupułów go wykorzystać i oszukać. To jest bandyta, który może zostać prezydentem. Na Trzaskowskiego w takiej formie czy nawet korupcyjnej że coś
  • Odpowiedz