Wpis z mikrobloga

jestem ciekaw jak zagłosują wyborcy Memcena

po tylu latach gadania pis peło pis peło
macie jak nigdy okazję pokazać co jest dla was ważniejsze

- czy chcecie katolickiego socjalistę

- czy tęczowego liberała

jestem ciekaw ile te proste i niskie podatki, którymi tak sztandarowo się tasujecie są ważne

coś czuje, że będzie zwrot akcji z
„ja tam nic do tych gejów nie mam i kościół jest zły, to niewielka cena za niskie podatki silne państwo”
do
„wolny rynek wolnym rynkiem, ale lewaków musi dupka zapiec”
( ͡° ͜ʖ ͡°)

#polityka
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gandalf_rzulty: tak jestem świadomy sytuacji, dlatego myślę że powinniśmy postawić na dbanie o swój interes, bez oglądania się na inne państwa. Kiedy Finlandia zaczęła budowanie zdolności obronnych to wszyscy klaskali, jacy ci Finowie są mądrzy. Ale na pomysł żeby olać pomysły wspólnej obrony unijnej i zbroić się na własną rękę, bo nikt tak o nas nie zadba jak my sami, to już ojezusmaria jak to?! Pchamy się w łapy Putina
  • Odpowiedz
@Shagal ale chłopie, nikt nie mówi o bezgranicznym zaufaniu do zachodu. To że nas zapraszają na salony, na dyskusję z Żeleńskim to znak że nas traktują jak równych partnerów którzy mogą pomóc.

To raz, dwa, kości zostały już rzucone. Pis wydał polskie uzbrojenie Ukrainie, nie mamy odwrotu od tego. Jak teraz się wycofamy, to ani nie odzyskamy sprzętu ani nie dostaniemy żadnej kasy, ani gwarancji ze będziemy bezpieczni.

Naprawdę zrozum, że
  • Odpowiedz
@gandalf_rzulty: ale ja nie mówię o odwracaniu się od nikogo. Mówię o tym żeby się zbroić, żeby w razie czego nie musieć patrzeć na zachód. Jeśli będziemy wystarczająco silni to zachód sam będzie zabiegał o naszą "przyjaźń". Tarcza wschód w swoich założeniach, niekoniecznie musi być dla nas korzystna. Brać kredyt, za który kupimy to co nam wskaże ktoś inny i oddać decyzję co do obrony własnego kraju, komuś innemu nie
  • Odpowiedz
@gandalf_rzulty: Wcześniej była mowa o kredycie, coś się zmieniło? Mimo tego co piszesz, nie wierzę w prezenty od zachodu żebyśmy rozwijali armię. Sytuacja Ukrainy to coś zupełnie innego.
  • Odpowiedz
@gandalf_rzulty: Tak wierzę, że będzie z wypiekami na twarzy przyjmował każdy odklejony pomysł, który przyjdzie z Unii. I wiem, że PiS nawpuszczał, ale nie jestem wyborcą PiSu.
  • Odpowiedz
@gandalf_rzulty: I nie będzie wpuszczać? Postawiłbyś jakiekolwiek pieniądze na to, że tak będzie? Nie wybieram PiSu, ja po prostu należę do negatywnego elektoratu PO i rudego :)
  • Odpowiedz
@Shagal a wpuszczali przez te 2 lata? cała ta nagonka na lewactwo i tuska przypomina kanał Atora, gdzie od 10 lat wypuszcza filmiki pt. „ZACZYNA SIĘ”

jesteś po prostu zakładnikiem strachu pisu
  • Odpowiedz
@gandalf_rzulty: No szykują się już na przyjęcie LEGALNYCH imigrantów. Budowane są te centra dla nich, nie? Ja rozumiem, że poszła zgoda i nie mamy wyboru, a w ogóle to PiS wpuszczał, bla bla bla... Ale mimo wszystko myślę, że jak by serio nie chcieć ich przyjmować, to zawsze znalazł by się sposób. Jakieś odwlekanie w czasie, remonty autostrad... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gandalf_rzulty: A co z tymi, o których były tu czasem filmy wrzucane, na których była debata urzędników miejskich z mieszkańcami na temat właśnie tych centrów? Tam było mówione o przybyszach z Afryki. Nikt tego nie negował.
  • Odpowiedz
@Shagal jestem z piotrkowa XDDD i żadna przestępczość nie wzrosła, chodzą ze 2-3 grupki kebabów po mieście i tyle. Prowadzą miejscowe kebabownie, bardzo spoko ludzie.
To najnudniejsze i najspokojniejsze miasto w łódzkim. Dużo bardziej boję się tutaj obskoczyć w------l od dresów niż od jakiś uchodźców XD

Samo centrum chcą budować mi pod nosem i nie mam z tym problemu, jest dużo ukraińców i to byłby ośrodek żeby tam załatwiali swoje sprawy,
  • Odpowiedz