Wpis z mikrobloga

@mariusz-madejczyk: co z tego że unia na siłę wciska nam:
* migrantów
* zielony, niebieski, tęczowy ład
* jedzenie robaków
* zakaz spalinówek
* zakaz wjazdu do miast, 20 letnim samochodem
i wiele innych
  • Odpowiedz
Ja pamiętam jak wchodziliśmy do UE, nawet za tymnj głosowałem i wiesz co ? Unia ma niewiele wspólnego ze strukturą, do której wchodziliśmy.
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk: z Unii jedyne, co ma sens, to Schengen.
20 lat temu nie wchodziliśmy do unii, która mówi nam, czym mamy jeździć, ile latać, ilu nielegalnych imigrantów przyjmować i w jakich domach mieszkać. To poszło stanowczo za daleko.

Jakie plusy dla zwykłego człowieka - poza Schengen, ostatnio ograniczanym - ma DZISIAJ Unia Europejska?
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk:

Ja od dawna propaguje takie informacje. Że jedyne modernizacje jakie kojarze w mojej okolicy pochodziły z pieniędzy z UE. Natomiast UE się zmienia i jak już dorastasz, widzisz polityków online to nie możesz żyć sentymentem z dzieciństwa, krytyka błędów czy absurdów UE ma sens i bardziej razi ignorowanie tych błędów/absurdów. Również nie wydaje mi się, aby jakikolwiek kandydat (poza Korwinem, on wierzy w swoje pomysły) był realnie za wyjściem
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk: jak kasa z UE się skończy to będą narzekać że to wina UE choć nigdy nie żyli w Polsce bez UE. Tak się właśnie żyje w tym kraju. No ale niech sobie młodzi głosują na Mentzena. Ludzie po 35/40 są już w większości ustawieni, mają mieszkania, kasę i sobie poradzą nawet z konfa u sterów.
  • Odpowiedz
@tullion: Dobrze byłoby wspomnieć, która partia się zgodziła na wszystkie zielone łady itd. Kto wpisał do KPO wymóg tworzenia SCT w miastach, które mają przekroczone wartości zanieczyszczenia powietrza. Czemu w innych krajach będących w unii dało się wynegocjować dużo korzystniejsze warunki?

Wszyscy narzekamy na unię itd. zapominając, że to również wybrani przez nas europosłowie tworzą w niej prawo itd. Wiadome jest że jesteśmy jednym z 27 krajów i nasz głos
  • Odpowiedz
@GringoFromMexico: skoro jest wymóg SCT, to można byłoby je zrobić do kilku ulic w ścisłym centrum, a nie uwzględniając np. wisłostradę, która jest jedną z głównych ulic. Posiadam praktycznie od nowości samochód, który aktualnie kosztuje ok. 120k zł, spełniający normę Euro 3. Nowy tego typu kosztuje ponad 350k. Aktualnie nie mogę przewieźć nim mojej babci z mojego domu spod warszawy do jej mieszkania w centrum, bo wprowadzona została strefa z
  • Odpowiedz