Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Z roku na rok bardziej mnie przeraża to jak ludzie przestali potrafieć rozmawiać. Mamy tysiące komunikatorów i możliwość rozmów wideo z każdego miejsca na ziemi z kimkolwiek. Mimo to nie potrafimy rozmawiać. Relacje ludzi to obecnie fast food i nic więcej. Mało jest takich znajomości które są w stanie przetrwać lata i dekady, bo jak tylko coś się popsuje to znajomość się kończy w poszukiwaniu alternatyw, a tych często brak. Ja sam mam zaledwie jednego znajomego z którym przetrwaliśmy różne perypetie. Byliśmy skłóceni przez kilka miesiecy przez kogoś kto wszedł pomiędzy nas i naopowiadał kłamstw na mój temat. Udało się to przetrwać i dalej mam przyjaciela. Znamy się prawie trzy dekady i raczej to znajomość która jeszcze potrwa. Przytoczyłem to tutaj żeby pokazać jak trudno o prawdziwe więzi i jak wybiórczy są ludzie którzy zamiast budować coś trwałego to stale szukają nowych rozwiązań. Może te nowe opcje są odrobine lepsze, ale później szuka się kolejnych, a ta pierwsza często była tym nieoszlifowanym diamentem #zalesie #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach