Aktywne Wpisy

SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

Lolenson1888 +22
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz

źródło: bl
PobierzNie chciałbyś skończyć jak ona, kiedyś latała tu rozpiska że matka Rona Weasleya nie użyła na niej adava kedavra tylko użyła zaklęcia zmniejszającego i zmniejszyła jej serce, cwane zagranie i chyba bardziej bolesne niż bezpośrednie uśmiercenie.
Bardzo wymowne przedstawienie.
Rzekomo samotna czarodziejka (menelica?) z wysokim doświadczeniem w zabijaniu innych, ginie z rąk gospodyni matki dzieci w odwecie za zaatakowanie jej najmłodszej córki.
Ciekawe zagranie, jednak zastanawiąjące jest to czy ci wszyscy towarzysze voldemorta byli wybitnie uzdolnionymi magami czy jednak sieroty.
Chociaż, to tak jak analizować kino akcji: nie należy się spodziewać logiki.
@N4lesnik Czy była kozakiem to nie wiem, ale "kura domowa" pokonująca w pojedynkę niby jedną z najgroźniejszych czarodziejek w armii Voldemorta nie świadczy dobrze o nim i o tym jakimi ludźmi się otaczał. :D
Komentarz usunięty przez autora
@Piesel-9: Gdyby było tak jak mówisz to Harry i wysoko postawiona kadra Hogwartu w postaci Dumbledorów (obu) nie byłaby potrzebna do obalenia ekipy Voldiego, zobacz że zawiodło całe otoczenie Ministerstwo magii i inne środowiska otaczające Hogwart.
Szkoła jednak nie powinna tworzyć ostatniego bastionu, szkoła sama w sobie ma reprezentować naukę i wykształceniem w byciu dobrym czarodziejem (a przede wszystkim dorosłym człowiekiem który
Podjąłeś ciekawy wątek, czy w świecie czarodziejów istniało wojsko, czy jedynie aurorzy, a "przeciętny obywatel" miał przeszkolenie wojskowe z używania różdżki. ;)
Załóżmy że magia to umiejętność tak jak nie wiem dyscyplina sportowa.
Niezależnie od tego otrzymali go w genach po rodzicach czy tez nie ten wysyłają dzieci do szkoły gdzie przekazują je w ręce specjalistów by poszerzyć i odpowiednio ukształtować obycie z tym darem (coś na wzór X-MEN).
Jednak może być tak że społeczeństwo dopiero tworzy odpowiednie struktury, zaczyna od ukrywania
@Suseuropejski: co?
Rowling przed napisaniem Pottera była samotną matką i chyba uczyła w szkole, a samej książki nikt nie chciał wydać xD