Wpis z mikrobloga

#gry #wiedzmin3 #wiedzmin
Na starość zachciało mi się pograć w Wiedźmina 3 (ale z modem dającym widok pierwszoosobowy).
Gra całkiem, całkiem. Warto cofnąć się do Wiedźmina 1 i 2? Ktoś wie, czy są też do nich mody dające widok pierwszoosobowy?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SamVimes: w1 słabo się zestarzał, pamiętam że jak go ogrywałem pierwszy raz to grafika pryma sort, animacje itp, fabuła wciągająca, nawet mnie dialogi śmieszyły. Po latach podejście do w1 to katorga, może też dlatego że wiedzialem już wszystko o tej grze.
Z w2 miałem trochę odwrotnie. Może był ładny graficznie na premierę ale mnie się nie podobał, mapa korytarzowa, fabuła strasznie na siłę miała być pompatyczna, jak wróciłem do niego
  • Odpowiedz
@SamVimes: ograłem w tym roku dwie pierwsze części. W jedynce do walki da się przyzwyczaić. Ciekawy rozwój bohatera, lokacje mają klimat pomimo upływu lat, faktycznie przydatna alchemia, interesująca fabuła.
Wiedźmin 2 pomimo, że gameplayowo jest już bardzo zbliżony do tego co znamy z trójki to nie przypadł mi aż tak bardzo do gustu jak jedynka. Może przez to że widzę w nim właśnie takiego gorszego wiedźmina 3.
Oczywiście polecam ograć
  • Odpowiedz
@SamVimes: do w1 pewnie znajdziesz mody dla siebie
Obijałem się od gierki parę razy i ostatnio mnie wkoncu wciągnęła jak znalazłem moda na szybsze chodzenie i tyle mi wystarczy.
Fabularnie wymiata, gameplay daje wiele do życzenia

Co do w2 - ogrywałem w okolicach premiery i to ta część calkowicie wkręciła mnie w ten świat. Wtedy grało się bardzo przyjemnie, fabuła podzielona na 2 wątki więc jak chcesz wchłonąć całość to
  • Odpowiedz