Aktywne Wpisy

Jarkendarion +23
Nie skąd w 2025 roku przekonanie, że linux to masochistyczny os dla geeków, gdzie nawet musisz kompilować sobie przeglądarkę. Wiele dystrybucji jeśli ktoś chce korzystać z internetu, programu office, słuchać muzyki czy odpalać gry przez np lutris nie musi przez całe życie odpalić terminala. W dodatku linux ma to czego nigdy nie będzie miał windows - nieskończona customizacja. Możesz mieć taki wygląd menu, rozpieszczenie go, kolor ikon, przecisków, kursorsa, jaki chcesz.
Większość
Większość
źródło: xfce-pandora-arc-theme
Pobierz
CheebaCheeba +397
#firefox #ublockorigin #youtube
Info dla wszystkich którym filmiki z YT odpalają się po 5-10 sekundach na combo firefox/ublockorigin przypominam, że tydzień temu ekipa ubo dodała:
Listy Filtrów>Wbudowane>uBlock filters – Experimental
Po aktywacji filmiki odpalają się od strzała (konieczny restart FF).
Info dla wszystkich którym filmiki z YT odpalają się po 5-10 sekundach na combo firefox/ublockorigin przypominam, że tydzień temu ekipa ubo dodała:
Listy Filtrów>Wbudowane>uBlock filters – Experimental
Po aktywacji filmiki odpalają się od strzała (konieczny restart FF).

- skrzynie automatyczne - większa wygoda, większa kontrola nad autem (nie odrywacie rąk), szybsze niż najszybszy kierowca, nawet w sporcie używają praktycznie już tylko takich (F1, wyścigi GT, rajdy WRC, wyścigi turystyczne DTM, TCR - jedyny wyjątek to amatorskie KJSy i drift)
- airfyrier - niby to tylko "mały piekarnik" ale można w nim robić (prawie) wszystko bez brudzenia garnków, bez rozgrzewania dużego piekarnika, w dodatku szybko i smacznie.
- zmywarka - to jak klima w aucie, nie wiesz że jest ci potrzebne do czasu aż nie masz. Na wyposażeniu każdego współczesnego domu, ale wciąż ciężko starsze osoby przekonać jaki to super wynalazek. Oszczędność wody i energii.
- odkurzacz automatyczny - szczególnie przy zwierzakach. Nie poradzi sobie ze wszystkim, ale robi 90% roboty samemu.
Macie swoje tipy rzeczy bez których nie moglibyście teraz żyć?
#pytanie #ciekawostki #motoryzacja #dom #kiciochpyta
źródło: 61v714385ed41
PobierzDla mnie czymś takim był smartwatch. Dostałem od różowej na urodziny, odpaliłem po pół roku dopiero ( i to też po tym jak mi wyrzut zrobiła). Nie gadam przez niego, ale rzucić okiem kto dzwoni, albo co ktoś napisał nie wyciagając telefonu z kieszeni jest mega wygodne. Przyzwyczaja tak, że zwykłych zegarków prawie w ogóle nie noszę,
mikrofalowka
@Atreyu: ale wtedy to on się brudzi.
@yaszczur: ok dzięki, można zamknąć wątek xD
Co do skrzyń automatycznych to bambo prośba, samochód nie jedzie, a jak zwiększysz w nim moc żeby jechał to pedałtomat mówi papa. Jedyne do czego się nadaje to do stania w korkach, bo wtedy faktycznie jest wygodny.
@Rustyyyy: to chyba odwrotnie, zwykłe w miarę współczesne hydro bez zająknięcia przyjmują po 800KM bez żadnych modyfikacji, a w manualu się kombinuje z coraz mocniejszymi betonowymi sprzęgłami. No i z tym że nie jedzie to też tak średnio, współczesne auta w automacie są szybsze niż manuale z tym
Chodź widziałem wariatów którzy do starego silnika z turbo wkładali nowe skrzynie automatyczne, obrzydliwe
OBRZYDLIWE
@Rustyyyy: o tak, swapy na bmowskie 8HP
+1 +1 +1
I tak wow włoskie super samochody mają jakiś automat, zapytaj się właściciela takiego pojazdu jak wygląda koszt utrzymania takiego samochodu. Zeby być fair to w tych autach chodzi o liczby a nie o wytrzymałość.
@Atreyu Co do głównego obrazka to jeszcze monitory
@HultajJeden oczywiście że czasem używają zwykłych drogowych. Łopatki na kierownicy ma zwykła automatyczna skrzynia już z 1997 roku gdzie sam sobie możesz zmieniać. Ale opcji jest wiele. Są też zautomatyzowane manuale na przykład. Albo CVT gdzie nie ma w ogóle biegów.
ale to do pierwszego serwisu
A bo to nie ten wątek, Pierwszy monitor spalił mi wejścia wideo, drugi z gwarancji przyszedł zmasakrowany więc go odesłałem, a teraz dostałem trzeci, nowy z plombami i nawet się nie uruchamia.
Coś jak nowe samochody z salonu które nie opuszczają ASO