Aktywne Wpisy
Oldjero +159

k888 +40
#psiarze #patologiazewsi
Młodzi poprosili zamiast kwiatów czy innych dupereli na wesele karmę dla psów do schroniska. I oczywiście wielki wysryw w komentarzach. Eh....
Młodzi poprosili zamiast kwiatów czy innych dupereli na wesele karmę dla psów do schroniska. I oczywiście wielki wysryw w komentarzach. Eh....
źródło: temp_file5340341308420088867
Pobierz

kurde, jak ja kocham pracę w IT.
W święta korzystając z wymuszonego wolnego pouczyłem się Rusta i zrobiłem mały pet project w Deno i dzisiaj korzystając, że CRUDziarze wyrobnicy wzięli wolne to będę przepisywał backend z pythona na rusta. Ci głupcy nawet nie wiedzą, że właśnie o----------c się w święta pociąg im odjeżdża i nie będą w stanie nadgonić do najnowszych technologii, nawet mi ich nie żal. Jeszcze pewnie w nowym roku będą prosić o podwyżki, a przecież od dawna wiadomo, że programować powinno się z pasji a nie dla pieniędzy. Ja na przykład już 6 rok w firmie robię za samo doświadczenie, a i tak żyje jak pączek w maśle bo mogę przyjść do biura się ogrzać, wykąpać i zjeść jakiś ciepły posiłek. Niby mamy opcję pracy zdalnej, ale ja wole zostawiać laptopa w biurze bo w przeciwieństwie od tych małp myślę o security breachach do jakich wynoszenie tego typu sprzętu może doprowadzić.
Jedynie szkoda, że Scrum Masterka Kasia jest też dzisiaj na urlopie, bo mamy taką trochę relacje jak anime protagonista z jego waifu XD. Myślę, że jak kiedyś rozstanie się z mężem to będę brany pod uwagę. Tak się wychodzi z przegrywu koledzy. Dostaje dużo sygnałów niewerbalnych, na przykład widzę jej lekki uśmiech jak pyta, czy dowiozłem już tego taska a ją wtedy zawszę lubię zaskoczyć informacją, że nie tylko go dowiozłem, ale też zrefaktorowałem stary kod w jednym mikroserwisie (to po godzinach) i usunąłem 3 inne bugi które pewnie Paweł (najgorszy CRUDziarz, pierwszy do odstrzału) dodał (git blame nigdy nie kłamie). Co prawda uśmiecha się też do innych, ale my oboje wiemy, że to tylko aby ukryć nasze uczucia przed resztą zespołu.
A wy co, dalej płaczecie, że eldorado się skończyło?
leniuchu bez pasji
Znajdź sobie kobietę, przyjaciół i hobby. Wyprowadź się wreszcie od mamy na własne. Żyj z pasją, nie tylko w pracy, Zgrywusie.
( ͡º ͜ʖ͡º)