Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Liasek: Nie ściemniaj, bo nie ma takiej opcji. Mam mieć opcje akceptacji lub nie, tutaj masz standardowo zaznaczone rzeczy i nigdzie nie ma opcji braku wyrażenia zgody.
Ka4az - @Liasek: Nie ściemniaj, bo nie ma takiej opcji. Mam mieć opcje akceptacji lub...

źródło: xd

Pobierz
  • Odpowiedz
@Liasek

Innymi słowy odznaczając wszystkie niebieskie fajeczki jest tożsame z nieudzieleniem żadnych zgód czyli przyciskiem "Odrzuć wszystko". To jest to samo tyle, że masz większą kontrolę nad tym co chcesz a czego nie chcesz udostępniać/ewnetualnie parę więcej kliknięć niż wygodne "Odrzuć wszystko".

Jesteś głupi czy udajesz? Nie możesz DOMYŚLNIE zostawić włączonych opcji i braku przycisku “Nie wyrażam zgody.” Ma być przycisk ODRZUCENIA, a nie, że najpierw masz odznaczyć opcję i potem
  • Odpowiedz
wygeneruj coś samemu i porównaj cechy charakterystyczne takiego wytworu

@nieco: ale to jest generalizowanie na poziomie "jestes rasista bo piszesz jak rasista". Dalej to nie dowodzi ze cos jest napisane przez AI, a tym bardziej przez konkretna aplikacje. Dowodem by bylo jakbys np. wlamal sie do bazy OpenAI i znalazl tam identyczny albo bardzo podobny tekst.

Nawet możesz poprosić AI o zrobienie takiego porównania za ciebie wraz z listą unikalnych cech językowych
  • Odpowiedz
@Liasek przecież nie rozumiesz, nie możesz mieć standardowo włączonych opcji bez możliwości wyłączenia zgód. Mówimy tutaj o wszystkich danych do śledzenia. To, że na tej twojej pseudo stronie pokazujesz reklamy Google mnie nie interesuje.
  • Odpowiedz
Po drugie opcje nie są standardowo włączone, nie wiem skąd ci się to wzięło.

Po trzecie masz możliwość wyłączenia dowolnych opcji (zgód na przetwarzanie danych) przed odwiedzeniem strony.

@Liasek: xdd przecież nawet na screenie masz kilka zaznaczonych domyślnie suwaków.
  • Odpowiedz
@Liasek: Tacy jak ty dla dobra społeczeństwa powinni mieć zakaz korzystania z technologii.
Chomąto i orac Ukrainę, wtedy byś zrobił coś dobrego dla innych
  • Odpowiedz
@nieco fxmag.pl jest zwykłym polskim portalem finansowym (www, jutuba). Jego autorzy od lat pokazują twarz i to niemal codziennie. Właściciel ma nawet jakiśtam prywatny fundusz inwestycyjny. Gdybym zauważył tam jakiekolwiek ruskie wątki to sam bym mieszał z błotem. Nie wiem co tam jest na te dwie pozostałe stronki, mam nadzieję, że nie to samo co na fxmag. Bo to że USA są w zniżkującej sytuacji społecznej i finansowej, to akurat dosyć
  • Odpowiedz
  • 0
@Marek_B: nie czytałeś wątku, było już napisane, że to był fałszywy trop - FXMAG po prostu baity piszą jak to Polska i Zachód się walą, ale chodzi im wyłącznie o kasę z wyświetleń, nic rosyjskiego.
  • Odpowiedz
@nieco: Otóż to. Bajtów im nie brakuje, ale samo to, że "USA się walą" jest jak najbardziej fałszywym tropem. Upadają na wiele sposobów w stosunku do tego co było 10 czy 50 lat temu.
  • Odpowiedz