Tak jak myślałem. Część studentów i pracowników będzie bała się tam być. To wszystko zostaje w psychice.
- Mogło to spotkać każdego z nas. Często przechodziłem tymi drzwiami i nie wyobrażam sobie, by przejść przez nie ponownie - powiedział Polsat News jeden ze studentów Uniwersytetu Warszawskiego
@Notrix: neurotyczna psychoza i brak zdolności do statystycznego myślenia
taki człowiek jak usłyszy o katastrofie lotniczej to się boi do samolotu wsiąść, co jest w oczywisty sposób absurdalne
nie wiem jak możemy temu przeciwdziałać niestety, ludzie nie potrafią racjonalnie oceniać zagrożenia i bezpieczeństwa i media nie zdają testu na nienakręcanie takich psychoz; a powiedzenie takiej osobie by ogarnęła dupę, wzięła dzień wolnego i nie świrowała to przecież w dzisiejszych czasach
@Notrix Przypomnialo mi sie, jak w czasie późnej pandemii studenciaki, którzy co weekend latali po klubach, najgłośniej krzyczeli żeby zrobić zdalne zajęcia bo pandemia ( ͡°͜ʖ͡°)
Jak nie chcą studiować to droga wolna, nikt nikogo nie zmusza
@dodododooo: paradoks hazardzisty, to że komuś wczoraj obcięli tam głowę nie sprawia że jutro jest to bardziej prawdopodobne (a wręcz przeciwnie, przecież kampus nie jest raczej HQ jakiegoś gangu)
Polska nadal jest jednym z najbezpieczniejszych miejsc na świecie i potrzeba jeszcze importu wielu trzecioswiatowców by ten stan rzeczy się zmienił
jeśli ktoś boi się w Polsce np chodzić po zmroku czy ogólnie lęka się przemocy w miejscach publicznych to ma
taki człowiek jak usłyszy o katastrofie lotniczej to się boi do samolotu wsiąść, co jest w oczywisty sposób absurdalne
@tyrytyty: No jest absurdalne, z drugiej strony masz świadomość, że w strefie w której do tej pory się przemieszczałeś, najprawdopodobniej ją dość dobrze znałeś, pojawił się wariat z toporem, przed samym wejściem do budynku zaszlachtował osobę, którą być może kilka lub wiele razy widziałeś na oczy, może nawet wymieniłeś kilka zdań,
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-05-07/makabra-na-kampusie-uw-relacje-swiadkow/
#warszawa #uw #studia #psychologia
nie wiem jak możemy temu przeciwdziałać niestety, ludzie nie potrafią racjonalnie oceniać zagrożenia i bezpieczeństwa i media nie zdają testu na nienakręcanie takich psychoz; a powiedzenie takiej osobie by ogarnęła dupę, wzięła dzień wolnego i nie świrowała to przecież w dzisiejszych czasach
Jakiś twardy wykopek zaraz jakiś napisze że płatki śniegu mają słabą psychikę
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak nie chcą studiować to droga wolna, nikt nikogo nie zmusza
@dodododooo: ja odkąd Majtczak zabił rodzinę nie jeżdżę samochodem. Nie chcę, żeby mój potencjalny morderca uciekł do Dubaju.
Polska nadal jest jednym z najbezpieczniejszych miejsc na świecie i potrzeba jeszcze importu wielu trzecioswiatowców by ten stan rzeczy się zmienił
jeśli ktoś boi się w Polsce np chodzić po zmroku czy ogólnie lęka się przemocy w miejscach publicznych to ma
Sa jeszcze ludzie racjonalni pamiętający, że istnieje coś takiego jak prawdopodobieństwo.
@tyrytyty: No jest absurdalne, z drugiej strony masz świadomość, że w strefie w której do tej pory się przemieszczałeś, najprawdopodobniej ją dość dobrze znałeś, pojawił się wariat z toporem, przed samym wejściem do budynku zaszlachtował osobę, którą być może kilka lub wiele razy widziałeś na oczy, może nawet wymieniłeś kilka zdań,