Wpis z mikrobloga

#krotkofalarstwo W jaki sposób konfigurujecie #meshtastic ?
Chcę ustawić precyzyjną lokalizację na kanale LongFast, a jedyne co udaje mi się zrobić to usunąć PSK przez co nie jestem w stanie odebrać żadnych pakietów. I naprawić tego za cholerę się nie da, jedyna opcja to reset do ustawień fabrycznych. Nie działa z przeglądarki / aplikacji na androida / aplikacji na ios.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@wiecejszatana: domyślnie mam kanał 0 - LongFast, psk AQ==, lokalizacja z dokładnością do 2.9km. I w takiej konfiguracji łapie mi 12 nodów. Jeżeli zmienię cokolwiek z menu kanałów - tracę łączność, pole PSK staje się puste. Co bym tam nie wpisał to po wysłaniu konfiguracji i ponownym uruchomieniu - ponownie jest puste. Przez co nie jestem w stanie ponownie uruchomić połączenia z nodami w zasięgu.
  • Odpowiedz
Jeżeli zmienię cokolwiek z menu kanałów - tracę łączność, pole PSK staje się puste

jak cokolwiek zmienisz, to masz inaczej niż pozostali więc korzystasz z innego kanału niż wszyscy
  • Odpowiedz
  • 0
@wiecejszatana: włącznie z precyzją lokalizacji? Tylko to chcę zmienić, ustawić na 0 i pozostać na kanale publicznym.

Ale nawet jak przywrócę 2.9km precyzji to nie jestem w stanie zmienić wartości PSK do pierwotnej.
  • Odpowiedz