Wpis z mikrobloga

Uwielbiam takie wpisy jak wczoraj z goracych, ze za minimalna to czlowieka powinno byc stac na wlasne mieszkanie w top3, flagowy telefon i zagraniczna wycieczke raz w roku xD
Ludzie minimalna jak sama nazwa wskazuje sluzy do przezycia na minimalnym poziomie xD i to porownywanie nas do top5 najlepiej rozwinietych gospodarczo krajow xD my i tak jestesmy na 21 miejscu w skali swiatowej co oznacza, ze miescimy sie w top 20% na swiecie ale malemu robaczkowi ktory pozjadal wszystkie rozumy a nie jest w stanie ogarnac roboty lepiej platnej niz najnizsza nie przejdzie przez mysl, ze ma duzo farta ze urodzil sie w takim kraju jak Polska i powinien sie cieszyc a nie narzekac, bo duzo wieksze szanse mial na trafienie gorzej niz lepiej.

Jak zarabiasz minimalna to wynajmujesz pokoj albo mala kawalerke, jak chcesz 2 pokoje to sie dobierz z kims w pare a wieksze mieszkania zostaw ludziom bardziej ogarnietym zyciowo niz Ty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#nieruchomosci #antykapitalizm #demografia #polska #praca #pracbaza #gospodarka
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale tak to jest z pokoleniem maminsynków, których mamusie chroniły, żeby się nie spocił.

@zmarnowany_czas: zasadniczo demografia jest mi obojętna, ale gdy widzę takie wpisy to kocham to, że leci na łeb, na szyję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ZielonyRozpustnik

Ty chcesz po prostu komfortowe i cywilizowane warunki, a to juz kosztuje.

no właśnie a nie powinno, powtórzę z pierwszego posta 50000 lat rozwoju gatunku a ty jako alternatywę dla z--------u proponujesz mi warunki z epoki kamienia łupanego
  • Odpowiedz
@ZielonyRozpustnik: ależ wyjaśnij zatem jak w praktyce zastosowac się do rady "znajdź drugą połówkę to będzie łatwiej o mieszkanie"

A zresztą, bo nie mam czasu siedzieć już dziś na wypoku: ta rada to piękny przykład twojego wujkowego ograniczenia umysłowego. Przydarzyło ci się PRZYPADKIEM w życiu, że kogoś poznałeś, zakochałeś się i potem sobie kupiliście mieszkanko. W tej kolejności. Sugerowanie komuś, że na to, co tobie wyszło absolutnym przypadkiem i fartem
  • Odpowiedz
Bawi mnie takie gadanie jak poprzednio mieli ciężko, no może mieli i co z tego? To poprzednie pokolenie zajechało ten kraj doszczętnie po przemianie, nie młodzi są za to odpowiedzialni. Jak mieliby być skoro są młodzi.

@H_266: No skoro ciebie nie obchodzi, że poprzednie pokolenia miały ciężko, to dlaczego te poprzednie pokolenia miałoby teraz obchodzić, że ty masz ciężko i inni młodzi? Racja, lobby bankiersko-deweloperskie ma używanie i pasożytuje na
  • Odpowiedz
niezły gagatek z Ciebie, taka ścianę tekstu walnąć i nic nie wnieść do dyskusji xD o pracy w IT wspomniałem jedynie na potrzeby tego, żeby podkreślić, ze znam dużo ludzi z tej branży i nawet ich nigdy nie było stać na mieszkania za gotówkę a zetki by je chciały mieć zarabiając minimalna xD ale nawet zrozumienie tak prostego teksu przerosło pana intelektualistę, ze się musiał zesrac o to, ze pracuje w IT
  • Odpowiedz