Aktywne Wpisy

Leżę se w gnieździe i myśle co robić w akompaniamencie kropli deszczu uderzającego o tarp ( ಠ_ಠ)
#zlomkiemprzezswiat
#zlomkiemprzezswiat
źródło: image_picker_2585A658-FB14-4299-8D63-B74EBC0C080E-817-00000012E8007B1A
Pobierz
bar125 +20
To już chyba wiem kto nam zafunduje kolejnego czarnego łabędzia wkrótce
#gielda
#gielda
źródło: 63de6798e0efd59117260017c52e39f903625e82f6feed2396731cc742b321ae
Pobierz

Używam Ender'a 3 v.3 KE (od ~2 lat)
Potrzebuję wykonać BARDZO MIĘKKIE przyciski do pilota. Takie, żeby delikatnie się odkształcały ale zachowywały taki przyjemny dotyk miękkości - coś jak nieco twardszy silikon.
Obecnie doszedłem do momentu, gdzie używając filamentu TPU (S SIENOC) "miękkość" zapewnia tylko 1 warstwa/ścianka owego przycisku ale to jest bardzo słaba opcja - przycisk szybko się "rozwarstwia" i konieczna jest wymiana na kolejny.
Czy jest na rynku dostępny taki filament, który przy np grubości ścianki 3mm byłby mega-elastyczny?
Ktoś ma doświadczenia w tym temacie i mógłby polecić producenta i parametry druku?
Z góry dziękuję!
#ender3 #ender3v3ke
@NieWiemWiecSieWypowiem: a jaką to ma twardość? Na jakiej dyszy drukujesz?
Jeżeli ścianka to 0.4mm to spróbowałbym dyszy 0.6mm najpierw, później szukał miększych filamentów (np jakiegoś 60A).
No i właśnie gdzie dorwać taki "60A" bo nigdzie takich nie widzę... chociaż znalazłem ostatnio "podobny" ale cena ponad 200 zł + koszty sprowadzania z USA, bo tylko tam jest dostępny (za 200 gramów!!!) to dla mnie abstrakcja ( ͡€ ͜ʖ ͡€).
@bukszpryt szczerze nad tym się też zastanawiam ale czy silikon będzie wytrzymały
@NieWiemWiecSieWypowiem:
nie, co wiecej, podawana twardosc filamentow, dotyczy tak naprawde niewielkiego odksztalcenia samej zewnetrznej powloki i nijak nie mowi nic o tym, jak bedzie zachowywac sie gotowy wydruk... ba! Na to jak bedzie sie zachowywac, olbrzymie znaczenie ma KAZDY szczegol - od ksztaltu modelu, poprzez ilosc obrysow, po nawet wybrane wypelnienie (nie tylko procentowa zawartosc,