@R_O_T_T_E_N: no ale tak było co poradzisz, a nie tylko do Węgier ale i do Turcji nasi fiatami i ładami jeździli na handel. Takie twarde jest pokolenie jakie czasu w których żyje.
@R_O_T_T_E_N: ci którzy mieli starych jak na obrazku nr 1 często sami się stawali podobni. Ja zostałem nieźle prosperującym dilerem, przemytnikiem i złodziejem już w wieku około 17 lat xD na szczęście mi przeszło i teraz mogę wychować dzieciaka z obrazka nr 2 xDDD
@sEB-q Bez telefonów, internetu, Revoluta, bez nawet języka często (albo np z samym angielskim/niemieckim), z kompletem części do samochodu i narzędziami żeby samemu go naprawić, często to był samochód który nie występował w innych krajach np Fiat 125 czy ludzie jeżdżący Maluchami do Europy. Jako dzieciak spędziłem tak kawal czasu :D
@R_O_T_T_E_N faktycznie cos w tym jest, ojciec byl na misji we wojsku na Bliskim Wschodzie, w robocie w Stanach i umie zrobic wszystko od mechaniki przez rolnictwo po budowlanke. Ale czy mi to przekazał? Nie. Druga sprawa - czy musze to umiec jak nie oplaca mi sie brac wolnego w pracy zeby zrobic sobie remont? Niekoniecznie. Problem jest wtedy kiedy nie umiesz tego co stary, a z drugiej strony nie zarabiasz
@R_O_T_T_E_N: Jeszcze jak dojdzie oprocz braku umiejetnosci manualnych brak umiejetnosci miekkich ktory mieli starzy tj. załatwienie sobie czegos po znajomosci to juz amen Xd
życie było trudniejsze ale też było więcej szans na rozwój
@SzubiDubiDu: imo na odwrót. Szans na rozwój teraz mamy znacznie więcej, ale dopóki nie odkryjesz w sobie talentu na miarę programista 30k albo coś w ten deseń, to jest cholernie trudno się wybić. W latach '90 natomiast po 1 - 2 kursach przemytu do Austrii, Niemiec, miałeś super pieniądze. A jak coś tam kumałeś i miałeś stałą robotę, to cała
źródło: temp_file8019178567706755156
PobierzJako dzieciak spędziłem tak kawal czasu :D
Druga sprawa - czy musze to umiec jak nie oplaca mi sie brac wolnego w pracy zeby zrobic sobie remont? Niekoniecznie. Problem jest wtedy kiedy nie umiesz tego co stary, a z drugiej strony nie zarabiasz
@SzubiDubiDu: imo na odwrót. Szans na rozwój teraz mamy znacznie więcej, ale dopóki nie odkryjesz w sobie talentu na miarę programista 30k albo coś w ten deseń, to jest cholernie trudno się wybić. W latach '90 natomiast po 1 - 2 kursach przemytu do Austrii, Niemiec, miałeś super pieniądze. A jak coś tam kumałeś i miałeś stałą robotę, to cała