auta którymi jak byłem pryszczatym gnojkiem jeździli moi znajomi ze szkoły teraz są klasykami i kultowymi samochodami nawet obrzydliwa mazda 323f z której każdy się wtedy śmiał teraz zaczyna drożeć nie mówiąc o civicu iv czy hondzie crx które wyginęły i kosztują majątek a wtedy chłopek palił gumiacza na przerwie jakby jutra miało nie być ja już dziadzia
@vieniasn miałeś seicento? Moje skróciło się o połowę przodu po niecałym miesiącu posiadania xD civica 4g też miałem sedana ED2 oznaczenie, elegancki był, żałuję ze go sprzedałem. Crx niezgnity aktualnie od 15k się zaczyna xD a moim pierwszym autem była octavia 1999 rok 1.6 LPG+ olej w stosunku 1:1, ale zajechała wszędzie i skończyła na złomie, ale nie żałuję
@TypowyDaltonista ja miałem na szczęście pandę zamiast Seicento za to w totalnej biedzie bez zbędnych bajerów jak wspomaganie czy ABS z zalet to ten samochód nadal jeździ u mnie w mieście bo był w miarę sprawny i miał niski bardzo przebieg (niecałe 60k jak sprzedawałem a miała wtedy już kilkanaście lat) za to był składany z dwóch normalnie wszystko przed grodzią było wstawione i cały bok malowany (kupujący był świadomy)
@vieniasn kuzyn kupił pandę od swojej siostry za 1,5k co to miała na pierwsze, wyposażenie jak u ciebie ABC (absolutny brak czegokolwiek) i jak on to pałował, a panda nie chciała odpuścić, sprzedał to potem za 4,5k i kupił golfa 2 który stoi prawie drugi rok i czeka na silnik, robi ze starego 1.9tdi benzynę 2.0 16v turbo 350 koni xD
@TypowyDaltonista te pandy niezbyt chcą zdychać z wad to instalacja elektryczna jest zrobiona na przewodzikach cieniutkich i się to przepala wszystko mi losowo lampa nie działa na przykład
@vieniasn panda to wogole na całe auto 2 masy ma, mechanik opowiadał mi historię, że przyjechała do nich panda po 5 warsztatach, nikt nie wiedział co jest. Objawy pali normalnie, włączasz światła to gaśnie, 3 dni szukania problemu, okazało się że tylna masa się zgubiła, mocowanie przegniło i pompa paliwa łapała masę przez wszystkie lampy dookoła auta xD
mazda 323f z której każdy się wtedy śmiał teraz zaczyna drożeć nie mówiąc o civicu iv czy hondzie cr
@vieniasn: 90 procent tych aut jest już na szrotach, zostają tylko egzemplarze w które ktoś bezrefleksyjnie ładował pieniądze Wieć cena jest wynikiem niskiej dostępności i względnie zadbanych sztuk
@TypowyDaltonista: Ciezko przerobic silnik diesla na benzyne ( ͡°͜ʖ͡°) chyba nic poza blokiem nie zostanie xd pewnie dlatego 2 lata juz pracuje nad tym xd
@ArchaAniol no tak, dokładnie jak piszesz xD wał i tłoki z chyba 2.0tsi na pewno kłute, głowica Passat b3 2.0 16v, rozwiert bloku na 2 litry, znalezienie turba zajęło mu 3 miesiące, bo chce mniejsze dla lepszego wchodzenia, a od pewnej wielkości im mniejsze tym droższe przez technologię, dalej niewiele wiem, ale prezentuje się grubo, przygotowany pod 600, ale napęd nadal ośka i nie wypada xD
@ArchaAniol oj tam przecież wyraźnie napisał że swap z 1.9 klekota na 2.0 ludzki @blahajo mija pierwsza stłuczka była z renault thalia dziadek był bardzo stary i zwalił winę na mnie bo jego oślepiło słońce a poza tym to jego samochód bardziej dostał niż mój XD uderzyliśmy się przednia krawędzią ja chyba lewą a on prawą jak dobrze pamiętam E46 miało rysę na zderzaku i błotniku i lekko felga porysowana
oczywiście się dziady zleciały i każdy mówił że moja wina bo ja młody i w BMW czyli ja wariat a mówienie że pierwszeństwo ma ten z prawej nic nie dawało dobrze że to parking był
@vieniasn Thalia pierwszej generacji mnie od pewnego czasu prześladuje na warsztatach, chyba od stycznia co 2 tygodnie widzę jakąś na warsztacie, a był dzień w którym 3 warsztaty z rzędu miały thalie na placu xD
nawet obrzydliwa mazda 323f z której każdy się wtedy śmiał teraz zaczyna drożeć nie mówiąc o civicu iv czy hondzie crx które wyginęły i kosztują majątek a wtedy chłopek palił gumiacza na przerwie jakby jutra miało nie być
ja już dziadzia
z zalet to ten samochód nadal jeździ u mnie w mieście bo był w miarę sprawny i miał niski bardzo przebieg (niecałe 60k jak sprzedawałem a miała wtedy już kilkanaście lat) za to był składany z dwóch
normalnie wszystko przed grodzią było wstawione i cały bok malowany (kupujący był świadomy)
z wad to instalacja elektryczna jest zrobiona na przewodzikach cieniutkich i się to przepala wszystko
mi losowo lampa nie działa na przykład
@vieniasn: 90 procent tych aut jest już na szrotach, zostają tylko egzemplarze w które ktoś bezrefleksyjnie ładował pieniądze
Wieć cena jest wynikiem niskiej dostępności i względnie zadbanych sztuk
60% był to sedan 40% hb i 70% na to że to był silnik 1.4 i 30% na to że 1.6 ale ten ośmiovoltowy
finalny wynik to 60% na sedana 1.4
jeżeli to było 1.6 8V to na 80% miała gaz i nawet nie chodziła na benzynie
@TypowyDaltonista: Ciezko przerobic silnik diesla na benzyne ( ͡° ͜ʖ ͡°) chyba nic poza blokiem nie zostanie xd pewnie dlatego 2 lata juz pracuje nad tym xd
@blahajo mija pierwsza stłuczka była z renault thalia
dziadek był bardzo stary i zwalił winę na mnie bo jego oślepiło słońce a poza tym to jego samochód bardziej dostał niż mój XD
uderzyliśmy się przednia krawędzią ja chyba lewą a on prawą jak dobrze pamiętam
E46 miało rysę na zderzaku i błotniku i lekko felga porysowana
dobrze że to parking był