Wpis z mikrobloga

@Darth13 nadal nie jest to 8 zlotych, o ktorych mowil ten dzban. Kolejna kwestia - przypisywana przez Ciebie sytuacja miala miejsce niemal rok temu, zupelnie nie odzwierciedla to obecnych czasow. Ostatnia - typ jest wlascicielem browaru, a nawet nie ma pojecia ile kosztuje pol litra piwa, skoro twierdzi, ze to koszt 99 groszy (uprzedzajac, prosze, nie wyskakuj mi z jakimis skrinami piwa z Tesco czy czyms podobnym).
  • Odpowiedz
oczywiście że nie powinno. Ale powinno zadbać o to, żeby nawet osoba która zamiata ulice była w stanie sobie takowe kupić i spłacać. I nie mówię tu o żadnych dopłatach czy programach.

@vidic15: Wiesz... w idealnym świecie zapewne by tak było, ale nie żyjemy w idealnym świecie i nigdzie chyba w ten sposób na świecie nie ma (jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi).
  • Odpowiedz
młodzi teraz jak wiadomo nie z----------a, a na wynajem mają za darmo xD

@Darth13: Nie no, wiadomo. Młodzież według leśnych dziadków jak zawsze ma zajebiście, nic nie robi i ma jeszcze xD A później się okazuje, że ludzie urodzeni w 1999 roku mają już po 26 lat obecnie i do bram puka nowa generacja jeszcze nastolatków z którymi też nie będą mieli pomysły co zrobić podobnie jak z każdą inną
  • Odpowiedz
Ten człowiek to jest chodzacy archetyp polskiego janusza przedsiębiorcy. Tacy ludzie powinni być na śmietniku historii a nie w telewizji. Jest idealnym ucieleśnieniem starego rocznika który r------------y ten kraj bo "kiedyś to było kurła kwiii"

@AusserKontrolle: To prawda. Przymusowy pobór do wojska i bykowe to również jego ''genialne'' pomysły w tym składne z anonima, wiadomo jak przystało na kogoś kto może zostać prezydentem kraju ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
Klasyka gatunku. O co tym młodym chodzi, przecież wystarczy zapisać się do spółdzielni i poczekać parę lat albo dać łapówkę i dostać mieszkanie szybciej xD Albo kupić działkę za 10 tysięcy i się postawić jak wujek Tosiek w '91 xD

@MarianoaItaliano: Zapomniał powiedzieć, że dom na tej działce na przykład to był budowany kiedyś z cegieł kupowanych na lewo na różne instytucje takie jak lokalne komendy milicji/policji jak ktoś znał
  • Odpowiedz
@Staryan0na wiedziałem że jak nie będzie dokładnie 99 groszy i z wczoraj to będzie taka odpowiedź. Nie kumam takich ludzi jak Ty, koleś mówi ogólnie o problemie mega taniego alkoholu podaje ceny które się zdarzają (mniej więcej) ale jak widać cena różni się o parę groszy i argument już jest inwalidą xD
  • Odpowiedz
@Darth13 chlopie, takie ceny byly moze przez tydzien. Ze tak to ujme, w normalnej rzeczywistosci wodka to koszt powyzej 20PLN za najtansza, z kolei budzetowe p--o to jakies 3PLN. Nie wiem dlaczego tak bronisz tego janusza. Gosciowi mentalnie zawiesil sie system w roku 2002 i tak trwa w tej utopii po dzis dzien.
  • Odpowiedz
@mickpl: wykopkom ciezko zrozumiec, ze ktos moze z czyms sie nie zgadzac, a mimo to dostac. Np. ja jestem za likwidacja 800+, ale to nie znaczy, ze nie moge go pobierac.
  • Odpowiedz
Ale to już się nie przebije tak jak "dostałem od państwa".

@BeginEnd: Ale dostał czy nie? Wiesz, nawet jeśli to prawda co piszesz to pokazuje to to że Jakubiak chce Polski w której jako młody możesz z---------ć ostro i wkładać to w serce jak Jakubiak, ale mieszkania nie uświadczysz bo tak ceny odjechały. Jakubiak wiele z tych rzeczy mógł robić bo był spokojny mając mieszkanie że nie jest dwie, trzy
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Człowieku, moj dziadek pracował pod koniec komuny w oddziale centrali budowalnej jako zaopatrzeniowiec, opowiadał mi że jak kładli rury wodociągowe na wsi, to z ''oszczędności'' na materiale i rurach które opychali na lewo rolnikom (a były nie do dostania w normalnej sprzedaży) jego kierownik kupił sobie auto xD I tankował je też za państwowe, dziadek opowiadal jak wiertarką nabijali przebieg w Żuku żeby więcej paliwa wynieść xD
  • Odpowiedz
@Staryan0na nie bronie go, po prostu często się zdarza że w promocjach czy wielosztukach a-----l wychodzi bardzo tanio i nie odstaje to bardzo od tych cen co on podał.
  • Odpowiedz