Aktywne Wpisy
harrame +1264
prosze panstwa, konrad berkowicz zesral sie o to, ze burmistrz miasta ma w swoim biurze flage swojego miasta.
#bekazkonfederacji
#bekazkonfederacji
źródło: obraz
Pobierz
Aqua_Tofana +31
Dlaczego już nikt na wykopie nie narzeka na zakaz handlu w niedzielę? Tyle tu było łzawych historii o powrotach z delegacji, pustej lodówce itp. już wam nie przeszkadza zakaz handlu?
#pytaniedoeksperta #zakazhandlu
#pytaniedoeksperta #zakazhandlu

#przegryw #s--s #zwiazki
@zssrauamaiw: mam wrażenie że jak przegryw nie będzie w stanie "wyjść na ludzi" to zostaje mu laska zbliżajaca się do ściany, która szuka stabilizacji, to jest przy zalozeniu ze chłop się myje i chodzi do pracy i nie jest ponizej przecietnej z wyglądu, ale wtedy to tylko s--s do zrobienia dzieci i tylu
Co to za piramidalna bzdura?
@thorgoth: zależy co definiujesz jako szacunek, dla kobiety właśnie to może być szacunek jak spełniasz jej potrzebę w ten sposób
Szanuje swoją żonę, szanowałem wcześniejsze partnerki a rzeczy w łóżku robiłem z nimi różne.
Gdy czytam "nie mogę partnerce dać klapsa albo ją poddusić, bo ją za bardzo szanuje" to mi detektor kinder-czekolady wywala skalę. Nie nawiązuje tu do ciebie tylko pisze ogólnie, łączenie konsensualnych zabaw w łóżku z szeroko pojętym szacunkiem jest infantylne
@thorgoth: to chyba z jakichś artykułów pod jakąś grupę odbiorców?
Szacunek moim zdaniem opiera się na trzymaniu się dynamiki relacji. Ja jestem zwolennikiem tradycyjnej relacji, mąż głowa, a kobieta to jego jakby drugie dziecko, którym się opiekuje. Szacunek ze strony mężczyzny to jest odpowiednie traktowanie (poniekąd opieka), a u kobiety w sumie podobnie, najlepiej jakby była do
@Morritz: a wg mnie to jest definicja braku szacunku, podejście paternalistyczne, stawiające się ponad partnerką w roli "męza-własciciela-opiekuna".
Szacunek to jest uznanie podmiotowości drugiej osoby, jej godności i nie stawianie jej pod sobą tylko na równi.
@thorgoth: To mówisz o innym typie relacji, który pewnie w zależności od charakteru dwóch osób może się sprawdzać. Jeżeli mężczyzna chce zostać providerem, a drugiej stronie to pasuje to tak to wtedy
@thorgoth: my mamy na szczęście swoją kulturę, z kultury powinien być pożytek to że kobiety chodzą w afganistanie pewnie ma mały pożytek, wiadomo nie k----ą się, ale mogłyby się rozwijać i posiadać znajomości
Ja mówię bardziej o tym https://en.wikipedia.org/wiki/Tradwife
Tradycyjne role płciowe w ponowoczesnej rzeczywistości są atawizmem. Ale nikomu nie zabraniam mieć innych zapatrywań, zarówno model patriarchalny jak i model z dominującą kobietą są ok, dopóki są dobrowolne