Aktywne Wpisy

1woYtek1 +837
Heh, znalazłem zeszyt brata z wczesnej podstawowki. Jakby ktoś zapomniał jak świetnie się żyło w latach '90. Przynajmniej nie było łuni i gejostwa xD
#kiedystobylo #polska
#kiedystobylo #polska
źródło: 1000052933
Pobierz
W środę kupiłem siostrze auto #motoryzacja
źródło: IMG_4295
Pobierz

Czy jest jakiś termin naukowy na to co masz na myśli może? Tak jak wspomniałeś kobiety też mogą być dominujące, są takie odwrotne relacje, że kobieta rządzi i niektórzy w takich są. Natomiast ja dalej przyklejam ten model do tego jacy są ludzie. Nawet taki przykład, że kiedyś kobiety nie miały prawa głosować chyba skądś wynikał, czy nie jest tak że kobietami łatwiej manipulować, bo myślą mniej logicznie? Zresztą
@Morritz: ludzie w ogromnym stopniu są kształtowani przez kulture i społeczeństwo. Do XIX wieku wierzono że kobiety są histeryczne i płaczliwe "z natury" po czym gdy runął tradycyjny model społeczny okazało się że wcale nie są. To format społeczeństwa indukuje bardzo wiele cech które uznajemy za płciowe.
W społeczeństwach plemiennych ze strunturą matriarchalną nagle okazuje się że to kobiety są decyzyjne
@thorgoth: są , płaczliwe też potrafią być jak trzeba się postawić w roli ofiary