Wpis z mikrobloga

Pytanie do twórców aplikacji w Angular Material. Czy używacie jakiegoś systemu siatek? W Angular Material nie ma. W innych frameworkach CSS różnie bywa. Teoretycznie powinno się tak pisać kod CSS, aby elementy pozycjonowały się same w zależności od rozdzielczości ekranu, ale jeśli to, jak rozmieszczą się elementy, pozostawimy dziełu przypadku, to na różnych ekranach elementy zaczną się rozjeżdżać. Chyba nie wymyślono nic lepszego od systemu siatek Bootstrap, tylko kiedyś trzeba było pisać dużo kodu, a potem to uprościli. Są tez inne systemy. Stąd pytanie do was, czego obecnie używa się w branży. Czy sami piszecie klasy CSS, które ustawią wam elementy w zależności od szerokości ekranu? #css #frontend #webdesign #programowanie #angular
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SendMeAnAngel
Mam same nieprzyjemne doświadczenia z angularowym materialem. Jeżeli masz możliwość, ucieknij na coś innego.
Jeżeli chodzi o układanie stron jak w bootstrapie, to osobiście przeszedłem na tailwind i nie żałuję
  • Odpowiedz
Nie wiem czy ja dobrze Cie rozumiem, ale jak to nie ma grida w Angular Material?

@ra_s: A jest responsywny, tzn. zmienia się ilość kolumn w zależności od rozdzielczości ekranu?

Mam same nieprzyjemne doświadczenia z angularowym materialem. Jeżeli masz możliwość, ucieknij na coś
  • Odpowiedz
@SendMeAnAngel: No może nie jest to takie proste jak przy użyciu Bootstrapa czy Tailwinda, ale jak najbardziej da się ogarnąć responsywność tylko z samym Angular Material. Po drugie co Ci szkodzi użyć Bootstrapa czy Tailwinda aby ogarnąć pewne aspekty wizualne swojej aplikacji, przecież to nie jest zabronione.
  • Odpowiedz