Wpis z mikrobloga

@Megasuper jak słyszę coś takiego jak „dochód pasywny” to od razu wiem, że mam do czynienia z jakimś naiwniakiem lub naganiaczem frajerów.

Tymczasem ciężką ale też mądrą pracą się dorobisz. Potem jak już nauczysz się zarabiać konkretne pieniądze i zgromadzisz większe środki będziesz mógł się zastanowić w co je zainwestować by zarabiały na siebie XD

o nie, jak ktoś chce mieć dochód pasywny zamiast z---------ć w korpo-kołchozie czy innej fabryce azbestu
  • Odpowiedz
@Megasuper: @Soothsayer ja kiedyś wlasnie z odsetek za 120zl na kupowałem gadżetów do resellu bo jakaś babeczka sprzedawała gadżet elektroniczny 1.75zl za sztukę xD gdzie normalnie tyle na alieexpress chodziło, a na allegro inni wystawiali po 25 zł, później w croppie to było za 50zl, ale i tak późno się chłop za to zabrał.bo.na tiktoku to rok wcześniej już latało
  • Odpowiedz
@donatien-de-sade: zacząć trzeba właśnie jak się nic nie ma, kiedy jak nie teraz. Za to trzeba się przygotować na realizację zysków po co najmniej 10 latach. Nawet głupiego bitcoina jakby kupować za te kilka stówek na miesiąc, żyć skromnie, mieszkać u mamy, nie wydawać na ciuchy, gruza albo inne przypodobanie się karynką to nagle się okaże że mając lat 30 się ma spokojnie na duży wkład własny na coś porządnego
  • Odpowiedz
@lubisz_sok_to_sok_maj_kok: Ja pracowałem od 14 roku życia, z-----------m wręcz tylko i spałem. Z tym że kosiłem dobry hajs na pirackich płytkach. Da się. Natomiast jak pierwsze bitcoiny kupiłem to przez ładnych kilka lat żyłem jak biedak i wszystkiego sobie odmawiałem. A nie p-----l mi że młody zdrowy chłopak co ma dwie ręce i nogi nie może sobie gdzieś dorobić od czasu do czasu, chociażby w wakacje do helmuta jechać albo
  • Odpowiedz