Aktywne Wpisy

waro +87
Szybkie wnioski po debacie:
- w sztabie Trzaskowskiego będą (a przynajmniej - powinni) rozważać czy mogą sobie pozwolić na dalsze olewanie debat. Nie ma znaczenia gdzie te debaty występują - występowanie to zaznaczanie swojej obecności w tym wyścigu. Każdy unik to strata.
- konfederacja może sobie pluć, że wystawili Mentzena, a nie Bosaka. Mentzen nie nadaje się do debat. Chyba największy przegrany tej debaty.
- Nawrocki ma w sobie zero charyzmy do wygrywania debat. Praktycznie
- w sztabie Trzaskowskiego będą (a przynajmniej - powinni) rozważać czy mogą sobie pozwolić na dalsze olewanie debat. Nie ma znaczenia gdzie te debaty występują - występowanie to zaznaczanie swojej obecności w tym wyścigu. Każdy unik to strata.
- konfederacja może sobie pluć, że wystawili Mentzena, a nie Bosaka. Mentzen nie nadaje się do debat. Chyba największy przegrany tej debaty.
- Nawrocki ma w sobie zero charyzmy do wygrywania debat. Praktycznie

ziemniak210 +17
źródło: temp_file9145877319940298062
Pobierz

Dunhill Desire For A Man. W otwarciu owocowy akord wraz z syntetyczną nutą jabłka oraz cytryną i bergamotką. Do zapachu szybko dołącza również róża, która sprawia że perfumy skręcają mocno w stronę uniseksową. Jest także drzewny akord, sama kompozycja posiada jednocześnie świeżość od cytrusów i jabłka, jak i sporo słodyczy. Przechodząc w drydown pojawia się wanilia i piżmo oraz trochę pudrowości.
Jeśli chodzi o parametry to są bardzo dobre. Zapach powinien spokojnie być wyczuwalny nawet po kilku godzinach, a przy skórze utrzyma się prawie cały dzień. Nie aplikowałbym go w lato, gdyż może być za słodki i przytłaczający na wysoką temperaturę. Kompozycja przypomina mi nieco Hawas Ice, gdzie w otwarciu również wyczuwalne jest wyraźne jabłko i cytrusy. Ponadto oba zapachy charakteryzuje duża syntetyczność. Z czasem Dunhill nieco się wygładza, lecz całościowo jest dla mnie dosyć drażniący.
Podsumowując, Desire For A Man posiada głównie owocowo cytrusowy profil w otwarciu i waniliowo piżmowy drydown. Dla mnie osobiście jest za słodki, a sam zapach zbyt syntetyczny, przez co po pewnym czasie staje się męczący. Pomimo niskiej ceny i świetnych parametrów szukałbym dla niego alternatyw. Ocena końcowa 4/10
Zapach 3.5/10
Projekcja 7.5/10
Żywotność 8.5/10
Jakość/Cena 5/10
źródło: 375x500.1934
Pobierzźródło: temp_file1648388294463579722
Pobierz