Aktywne Wpisy

MirasPdk +106
źródło: 1000007791
Pobierz
Teuvo +19
odpadła mi taka cześć od opiekacza ale działa nadal czyli było niepoczebne
źródło: temp_file2589944012504588732
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000007791
Pobierz
źródło: temp_file2589944012504588732
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
W głosowaniu wybraliście że moim pojazdem wakacyjnym na wyjazd w stronę Bałkanów będzie motorower z PRL.
Miałem nadzieje że go wybierzecie bo nie ma nic bardziej zajebistego niż 40 letni motorower.
Miał chyba 47% głosów i o dziwo na drugim miejscu był adv 1000 a nie moje ulubione enduro 600.
Niema co ukrywać że Jedynym motorowerem którego mam to jest simson więc nim pojadę. Czas się zabrać za grzebanie przy silniku. Interesuje to was?
Bo będę
-montował i ustawiał nowy zapłon.
-Poprawiał cylinder
-ustawiał squisz.
-Dobierał wydech i go ustawiał pod parametry 50cm3
-Sprawdzał i montował być może nowe łożyska w kołach.
-wymieniał sprężyny w teleskopach
-Montował nowe amortyzatory przedłużone.
-Montował nowe zębatki i łańcuch
-Sprawdzał i wymieniał okładziny w hamulcach bębnowych.
-Dobierał i montował nowy gaźnik o większej przepustowości.
-Dobierał do niego dysze.
Silnik muszę usprawnić gdyż po drodze chcemy (kolega jedzie na romecie też 40 letnim) pojechać po górach. Takich co są tak wysokie że już nawet drzewa na nich nie rosną. Nie boję się że nie podjadę bo na 1 biegu simsona żadna góra asfaltowa nie zatrzyma boję się zjazdów bo nie mogę dłużej hamować silnikiem niż 300-600m a hamulce małe bębnowe szybko się zgrzeją. Wezmę zapasowe szczęki ale wymiana dopiero na dole. Będę też miał ciężkie buty aby nogami hamować ale w Alpach albo na Transfogarskiej może to nie wystarczyć.
.Ps. Chcecie relacji z przygotowań simsona do wycieczki?
Klasyk, plus za trzymanie się tradycyjnego i zgodnego z zaleceniami producenta wspomagania układu hamulcowego SIMSONA, nawet tak w instrukcji stało że się nogami wspomaga hamowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Niedobry: Trzeba być lepszym od wszystkich starych którzy nad Balaton w 82r. jechali z rodziną maluchem. jak takiego janusza spotkam to mu powiem: Phi.... ja to proszę ciebie w 2025 pojechałem simsonem za Balaton. I kto tu jest samcem alfapanie januszu?
No ja tam kibicuje. Chcialem tylko zeby to glosno wybrzmialo. (ʘ‿ʘ)
@tellet: Motorowerami nie można jeździć po autostradach i po ekspresówkach przynajmniej w polsce. Myślę że na południ także. Zresztą będziemy jechać jak się sprzęty nie popsują 40-45km /h to tylko bocznymi drogami. Mam nadzieję że nie będzie aż tak gorąco wyjeżdżamy w czerwcu.
@fredikamionkagminaburzenin: 11
@19ludwik91: Dzięki bardzo doceniam. powiedz mi czy w Austrii można spać na dziko z namiotem?
Generalnie nie.
Ale...
Jak jedziesz w trasie dozwolone jest przespanie się w trasie aby się zregenerować.
Z mojego doświadczenia: można ale na uboczu ( ͡°( ͡° ͜ʖ(
@19ludwik91: Ja zawsze śpię na uboczu tak aby się w oczy nie rzucać.