Aktywne Wpisy

vulcanitu +100
Kolejny dzień, kolejne p----y
źródło: 1000006666
PobierzKto poleci coś do oglądania? Szukam czegoś naprawdę dobrego, a celować na chybił trafił średnio mi się widzi. Czat GPT też wypluwa jakieś głupoty.
Co widziałem: Breaking Bad, Dr House, Białe Kołnierzyki, Gotham, Pingwin, Synowie Anarchii, Peaky Blinders, Gra o Tron, Ród Smoka, Rycerz Siedmiu Królestw, Elementary, Sherlock (ten z Cucumberem), Lost, Czas Honoru, Narcos, Lucyfer, Taboo, The Boys, Wikingowie.
Coś co mi nie przypadło do gustu: Stranger Things, Dexter, Kości, Black
Co widziałem: Breaking Bad, Dr House, Białe Kołnierzyki, Gotham, Pingwin, Synowie Anarchii, Peaky Blinders, Gra o Tron, Ród Smoka, Rycerz Siedmiu Królestw, Elementary, Sherlock (ten z Cucumberem), Lost, Czas Honoru, Narcos, Lucyfer, Taboo, The Boys, Wikingowie.
Coś co mi nie przypadło do gustu: Stranger Things, Dexter, Kości, Black

https://haybcoffee.pl/produkt/zestaw-kaw-do-ekspresu-hayb-dark-espresso/
Mój problem polega na tym, że przy obecnej kawie 250 gramów to ja wyrzuciłem do śmieci testując odpowiednie ustawienia młynka (Używam ekspresu kolbowego)
Czy mogę założyć, że po zakupie ziaren, raz zastosowane ustawienia będą odpowiednie do pozostałych kaw w zestawie ?
#kawa
Chociaż jak te kawy wszystkie ciemno palone to może będą w miarę zbliżone
@qwu3: absolutnie nie. ta sama kawa z innej partii wymaga innego mielenia, ba nawet dla tej samej partii ziaren trzeba korygować młynek ze względu na wietrzenie, utlenianie, spadek zawartości co2 które się ulatnia, temperaturę i wilgotność.
nie ma mowy żeby jedno mielenie działało na różne kawy.
z drugiej jednak strony, 250g to