Wpis z mikrobloga

Komuś się srogo poyebało i wpadł na genialny pomysł aby z Civilization 7 zrobić symulator lotów kosmicznych albo jakąś wyścigówkę czy ETS2 wypuszczając grę na VR xD
Jeśli ktoś będzie się zastanawiał, czemu w civ7 dostaliście tylko 3 epoki to teraz już będziecie wiedzieli dlaczego - twórcy zamiast dopracować i dopieścić produkcję i skupić się przede wszystkim na PC to zajmują się bzdurami typu VR... w grze turowo-kuhwa-strategicznej xDD

#civilization #civilization7 #civ5 #civilization5 #civ6 #civilization6 #grajzwykopem
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NaczelnyWoody:

Problem z tą grą jest taki, że formuła się trochę wyczerpała. Dla mnie np. Civ V była grą końcową tej serii, Civ VI w ogóle mnie już nie wciągnęła a na CiV VII to już w ogóle nie patrzę. Zwyczajnie ciężko zrobić coś lepszego w kolejnej części, a w sytuacji gdzie poprzednia część jest dopakowana DLC, to jest to praktycznie niemożliwe.

Jedyne czym można ulepszyć tą serię to lepszym
  • Odpowiedz
@FireDash: Przecież oni rżną wszystkie pomysły od Amplitude. Szóstkę lubię, bo miasta zaczęły wyglądać jak miasta, a nie Hex z listą wybudowanych struktur. Niech podziękują serii Endless frajerzy.

A i wjeżdża niebawem Endless Legend 2, także baj baj frajerzy.
  • Odpowiedz
@jakub-dolega: @FireDash co do civ5 i civ6 - obydwie lubię, tylko że 6 nie ma tego, co ma 5 np w 6 nie podobała mi się minaturyzacja jednostek i ogólnie mapy, 5 natomiast nie miała dzielnic, połączenie/remaster 5 i 6 byłoby najlepszym, co mogliby zrobić, ewentualnie wydać nowe DLC do 6
  • Odpowiedz
nadchodzą nowe herosy, olden era, wygląda smacznie, trzymam kciuki

@Poyar: widziałeś zamek inferno? xD
Jak dla mnie Olden Era już jest spalone xD
Najlepszą alternatywą dla Heroes jest Age of Wonders 4
  • Odpowiedz
formuła się trochę wyczerpała.

@FireDash: Formuła się nie wyczerpała. Firaxis się wyczerpał.
Jakby ludzie dostali grę z mechaniką modów 4, AI z 4 i dyplomacji + feeling SMACa + realistyczna grafika z V to by grali jak nigdy. A tak co nowa wersja to głupsza.
  • Odpowiedz