Aktywne Wpisy

gonzo91 +82
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz
Lolenson1888 +21
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz

zrobilem od tamtego czasu z 6-7 tysiecy i od niedawna zaczela mi tarcza bic. na zimnej jest ok, wystarczy zeby sie lekko nagrzala i telepie kierownica, nawet jak przyhamuje mocniej z 50-60km/h. nie wiem, czy tarcza sie zwichrowala (nie wjechalem w kaluze, na myjni tez nie katowalem felg) czy po prostu tarcza sie nierowno zuzyla, powstaly małe "rowki" ktore powoduja, ze tarcza sie nierowno nagrzewa, przez co pozniej dzieja sie takie akcje. dodam, ze jak paluchem przejade po tarczy to czuc, ze nie jest idealnie równa (nie chodzi mi o mikrorysy, tylko po prostu czuc ze powierzchnia nie jest rowna, aczkolwiek po przylozeniu plaskiego elementu do tarczy, nie widac tego)
teraz mam dylemat w ktorym sie zastanawiam czy tarcza sie zwichrowala, czy po prostu nierowno zuzyta i dlatego mam z nia takie akcje. rozwiąznia w glowie mam dwa (obydwa zakladaja kupno nowych klockow, zeby nie bylo ( ͡° ͜ʖ ͡°))
1. oddac na przetoczenie (150 zl sobie licza za komplet), zalozyc nowe klocki i miec nadzieje, ze problem nie wroci za te 3-4 tysiace
2. kupic nowe tarcze (komplet jakies 600 zl)
roznica miedzy jednym i drugim rozwiazaniem to jakies 450 zl. myslac dlugodystansowo, jakby sie okazalo, ze jednak po przetoczeniu znowu jest problem i musze zakladac nowe tarcze, to jednak juz sie robi kwota blizej tysiaka (150 zl przetoczenie, 2x nowe klocki 400 zl no i nowe tarcze, czyli 600 zl)
mój główny problem i dylemat polega na tym, ze nie wiem jak bardzo prawdopodobne jest zeby tarcza sie zwichrowała sama z siebie, jedyna teoria jaka mi przychodzi do glowy to nierówno zużyta tarcza. tarcze mam 360mm, zimmermany (i pewnie takie same bym kupil jak juz, bo nie ma lepszego wyboru - jest tylko zimmerman, trw albo oem, 900 zl za tarcze xd)
co myslicie?
#samochody #mechanikasamochodowa #mechanika
Ja juz od XX lat jak wymieniam to komplet, nie chce mi sie bawic w dochodzenie czego tak, a
Chyba, że masz za dużo kasy, to luzik :)
@lukasz3123: Ta tęcza nie schodziła po paru dniach jazdy? Nie wierze że była spękana.
I zyebałeś klocki ¯\(ツ)/¯ Papier zostawia syf, który wnika w pory klocka i powoduje różne reakcje na jego
teraz juz wiem, ratowalem sie czym moglem. Czekal mnie wyjazd na wakacje, lacznie ponad 3 tysiace kilometrow, nie chcialem ryzykowac z tamtymi tarczami starymi, a wymienialem to przez
@lukasz3123: Tylko że aso nie ma pojęcia o użytkowaniu sportowego auta. W jednym aso mi powiedzieli, że jedno hamowanie z 200km/h może zwichrować tarcze 360mm w sportowym aucie, a w drugiem (gdzie akurat gość ogarniał temat eNek) mi powiedzieli, że tylne opony mam do wymiany, a tam było tylko mnóstwo gumy poprzyklejanej z toru ( to
źródło: image
PobierzCo do wymiany tarcz z klockami - jak masz OEM tarcze i klocki to to badziewie leci razem. Jak masz porządne tarcze jak np DBA T4000 to one przyjmują dwa zestawy klocków. Polecam EBC blue, które nie piszczą, ale dają radę na
źródło: image
Pobierzobecnie to jestem w sytuacji gdzie boje sie na autostradzie
Napisałeś ci na priv procedurę sprawdzenia hamulców