Wpis z mikrobloga

Hej mirasy, jest mi ktoś wstanie pomóc znaleźć jakąkolwiek stałą pracę w Poznaniu?
Robiłem na orlenie, jako rejestrator medyczny, sprzedawca w sklepie osiedlowym.
Miłem sporą przerwę ze względu na wypadek w rodzinie i opiekę całodobową nad ojcem.
Brałem prace dorywcze żeby jakkolwiek wrócić szukając czegokolwiek stałego ale gdziekolwiek wysyłam przez pracuj czy olx to "dziękujemy za zainteresowanie" albo brak odpowiedzi (,)

#kiciochpyta #praca #poznan
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@noobarian: Kapitan ma 50k zgadam się ale tyle samo ma C/E w maszynie. Dodaj pensje 1 oficera z pokladu - 35-40 + reszty oficerów młodszych 2 i 3 oficer po 25-20 k + oficerowie z maszyny + zaloga szeregowa. Części eksploatacyjnie są bardzo drogie + wszystkie serwisy, inspekcje, certyfikaty, wymiana sprzętów pozarowych na nowe. Serwisy radarów i innych urządzeń nawigacyjnych oraz w maszynie. Koszty czarteru + paliwa oraz olejów. Wiem
  • Odpowiedz
@jjuker: "Tylko" pracownicy z Poznania mają dalej do pracy. Airbus wozi kadłuby samolotów z kraju do kraju, a Aluplast nie potrafi dywersyfijować produkcji w ramach ościennych powiatów.
  • Odpowiedz
@Milo900: Tak, na początek tak plus tam zawsze jest jakaś premia plus co miesiąc doładowane kart benefitowych. Powiedz to samo komuś z okolic małego powiatowego, że może siedzieć na tyłku w domu i sobie pracować bez spiny zamiast dojeżdżać busami do centrum miasta. Plus z polecenia jest niemal pewne, że HRy zadzwonią do tej osoby.
  • Odpowiedz
koszty pracy w polsce sa najninzsze w uE XD

@Klepajro: Dla kogoś kto produkuje w PL i sprzedaje w Niemczech tak. Dla kogoś kto produkuje i sprzedaje tylko w PL, nie mają znaczenia zarobki, w porównaniu do Niemiec, bo zyski też są w Niemczech 3-razy wyższe, tak samo jak zarobki, tylko właśnie podatki.
  • Odpowiedz
@Marktrel299 co ty gadasz xD koszty pracy są w poslce niższe o dużo więcej już jakiś produkt jest tańszy w Polsce X D zarobki w rajchu są 3x wyższe ale idąc do sklepu po jakieś ciuchy czy elektronikę nie płacisz ram 3x więcej jak w pl.a często nawet podobnie
  • Odpowiedz
@wygolony_libek-97 +114
Katastrofa XD-graficzna, gdzie nawet pomimo MILYJONÓW którzy wyjechali to nadal ilość ofert pracy, jak na kraj równany z największymi europejskimi - jest żenująco niska.

Katastrofa, gdzie nadal ktoś młody i stary kto nie ma skądś (chyba ze sklepu ze znajomościami XDDD) kontaktów lub "na wczoraj" doświadczenia czy innych
  • Odpowiedz
@mam__pytanie: nie skleja sie ta historia. Jeśli brutto to 7k, to "brutto brutto" będzie 8400, sprawdzone teraz w kalkulatorze. Multisport i inne rzeczy odliczasz od dochodowego wiec troche sie amortyzuja, powiedzmy ze to koszt 150 brutto i opieka drugie tyle, mamy 8700 brutto. Dobra, załóżmy jeszcze chorobowe jakieś wyjątkowe sytuacje, 15% --> wychodzi równiótkie 10k.

Nie słuchaj tego p---------a ludzi biznesu, oni zawsze to przedstawiają tak że się nie opłaca
  • Odpowiedz
@zapalara: Ja przepraszam bardzo ale zamiast pieprzyć o bzdurach może pomoglibyście koledze @Fimke znaleźć pracę? O tym jest ten wątek, a jak chcecie się wzajemnie poniżać to załóżcie sobie kółko sfrustrowanych gnębicieli i nie zaśmiecajcie wątku.
  • Odpowiedz
@Fimke: chłopie, przecież masz w c--j magazynów, idź do centrum dystrybucji Lidla, czy Biedronki, albo innego Amazona, czy pomniejszy firm. Do roboty, gdzie dosłownie trzeba być trzeźwym i mieć dwie ręce. Zawsze możesz pomyśleć też o sortowni śmieci, ewentualnie jazda na śmieciarce, choć tam jest coraz więcej chętnych.
Nie wiem jak w Poznaniu, ale MPK z reguły dają kursy na autobus ./ tramwaj za deklarację pracy jakiś czas u nich.
  • Odpowiedz
To tak fajnie nie działa, jeśli kolega faktycznie przedstawi swoje CV to ze względu na wykształcenie czy też dotychczasowe zawodowe doświadczenie jedyna odpowiedź jaką uzyska to że ma "za duże kwalifikacje na wskazane stanowisko".

Mógłby oczywiście skłamać w kwestii doświadczenia czy wykształcenia ale zakładam że nie chce tego robić ;)

@FrasierCrane:
  • Odpowiedz